Berluskoni lūdz atļaut viņam cietumsoda vietā veikt sabiedriski derīgus darbus (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni lūdzis atļaut viņam piespriestā cietumsoda par krāpšanos ar nodokļiem vietā veikt sabiedriski derīgos darbus, piektdien paziņoja viņa advokāts.

Par to, vai 77 gadus vecā Berluskoni lūgumu apmierināt un kāda veida sabiedriskos darbus viņam veikt, lems tiesa Romā, kur Berluskoni ir deklarējis savu dzīvesvietu.

Viņam būs iespēja tiesai nosaukt vairākas organizācijas, kurās viņš vēlētos veikt sabiedriski derīgus darbus. Tiek pieļauts, ka tas varētu būt palīdzības centrs bijušajiem narkomāniem vai organizācija, kas cīnās par nāvessoda atcelšanu pasaulē.

Berluskoni pērn oktobrī tika notiesāts par krāpšanos ar nodokļiem viņa mediju koncernā «Mediaset». Tiesa Milānā viņam piesprieda četru gadu cietumsodu, kuru amnestijas dēļ samazināja līdz vienam gadam, un aizliegumu piecus gadus ieņemt vadošus amatus valsts pārvaldē, bet trīs gadus - uzņēmumos. Augustā tika noraidīta Berluskoni apelācija un spriedums stājās spēkā.

Tā kā Berluskoni ir vecāks par 70 gadiem, cietumsoda vietā viņš varēs atrasties mājas arestā vai strādāt sabiedriski derīgus darbus.

Tomēr jūlijā publicētā intervijā Berluskoni paziņoja, ka ies cietumā un nepiekritīs ne sabiedriskiem darbiem, ne mājas arestam.

«Es nedošos trimdā. Es arī nepiekritīšu, ka man liek veikt sabiedriskos darbus kā noziedzniekam, kurš jāpāraudzina,» Berluskoni sacīja intervijā Itālijas laikrakstam «Libero».

«Esmu jau gandrīz 78 gadus vecs un man būtu tiesības uz mājas arestu, bet, ja viņi atzīt mani par vainīgu, ja viņi uzņemas šo atbildību, es iešu cietumā,» teica ekspremjers.

Apsūdzībā teikts, ka Berluskoni piederošais mediju koncerns «Mediaset» mākslīgi palielināja filmu izplatīšanas tiesību cenas, ko pārdeva sev piederošiem uzņēmumiem un tad tās atkal atpirka «Mediaset». Tādējādi uzņēmums samazināja savus ienākumus un maksāja mazākus nodokļus. Gan kompānija, gan Berluskoni apsūdzības noliedz.

Labēji centriskais politiķis un mediju magnāts, kas trīs reizes vadījis Itālijas valdību un dominējis Itālijas politikā 20 gadu, ir iesaistīts vēl daudzās tiesvedībās par korupciju, krāpšanos ar nodokļiem, grāmatvedības datu viltošanu un nelikumīgu politisko partiju finansēšanu.

Berluskoni ir piespriests arī septiņu gadu cietumsods par nepilngadīgas prostitūtas pakalpojumu izmantošanu un viena gada cietumsods par to, ka viņam piederošā laikrakstā tika publicēts policijas slepeni noklausītas sarunas teksts. Šie cietumsodi nav stājušies spēkā, jo ir iesniegtas apelācijas.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu