Rīgas «Dinamo» sīvā cīņā pārspēj «Ņeftehimik» (61)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien savā laukumā izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, kas ar 2:1 «Arēnā Rīga» pārspēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik» vienību. Vārtus rīdziniekiem guva Mārtiņš Cipulis un Sandis Ozoliņš.

Abas komandas maču iesāka ar ātru, bet arī piesardzīgu hokeju, cenšoties spēlēt vienkārši. Vienu no pirmajām labajām epizodēm rīdzinieki izveidoja septītajā minūtē - Marsels Hosa pārtvēra ripu un piespēlēja Kailam Vilsonam, kurš gan meta vārtiem garām.

Pirmās trešdaļas vidū rīdzinieki izveidoja vēl vairākus bīstamus momentus, bet «Ņeftehimik» hokejisti šajā laikā pa vārtiem bija metuši vien vienu reizi.

«Ņeftehimik» komanda vienīgos bīstamos momentus trešdaļā izveidoja vien pēdējās piecās minūtēs. Abas vienības cīnījās piesardzīgi no aizsardzības, un jau likās, ka rezultāts tā arī netiks atklāts, tomēr 48 sekundes pirms trešdaļas beigām Pols Šekura piespēlēja Mārtiņam Cipulim vārtu priekšā, kurš tuvajā vārtu stūrī pārspēja pretinieku vārtsargu Aleksandru Sudņicinu.

Otrās trešdaļas sākumā «Ņeftehmik» nopelnīja uzreiz divus noraidījumus, tomēr rīdzinieki vairākumā tā arī nespēja gūt vārtus, divas reizes teicami darbojoties arī Sudņicinam.

Tāpat pēc Hosas metiena reizi ripa trāpīja pa vārtu stabu. Arī Ņižņekamskas klubs ieguva iespēju pirmoreiz mačā cīnīties vairākumā, bet Rīgas «Dinamo» sekmīgi nosargāja savus vārtus.

Jau otrajā trešdaļā Latvijas komandas rindās laukumā devās jaunais uzbrucējs Andris Siksnis, aizstājot Artūru Kuzmenkovu. Vēlāk Rīgas «Dinamo» vēlreiz palika mazākumā. Kaut šajā laikā mājinieki kādu laiku pat neļāva pretiniekiem iziet no zonas, tomēr «Ņeftehimik» 35.minūtē guva vārtus - pēc spēcīga Dmitrija Kosmačova metiena cīņa notika vārtu priekšā, un tajā sekmīgākais izrādījās Aņisins.

Zīmīgi, ka Ņižņekamskas klubs līdz ar šiem vārtiem pārtrauca negūto vārtu sēriju, jo iepriekšējās divās spēlēs šīs vienības spēlētāji bija palikuši «sausā».

Otrās trešdaļas beigās rīdziniekiem 50 sekundes bija jāaizstāvas arī trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr rezultāts palika nemainīgs 1:1.

Pirms trešās trešdaļas Rīgas «Dinamo» komandā tika veiktas vairākas izmaiņas uzbrucēju virknējumos. Pirmās piecas trešdaļas minūtes izteikts pārsvars piederēja mājiniekiem, tomēr tad pretinieki veica ļoti bīstamu pretuzbrukumu, bet lielisku lēcienu veica rīdzinieku vārtsargs Mīkaels Telkvists un saglabāja neizšķirtu.

Drīz pēc tam arī Rīgas «Dinamo» ieguva iespēju cīnīties vairākumā un šoreiz to spēja izmantot - pēc vairākuma brigādes labas saspēles viens no KHL rezultatīvākajiem aizsargiem Ozoliņš tika atrasts brīvā zonā un guva vārtus.

Cīņas beigās izteikts pārsvars piederēja «Ņeftehimik» komandai, tomēr rīdzinieki pašaizliedzīgi nosargāja savus vārtus, izcīnot smagu uzvaru.

Rīgas «Dinamo» - Ņižņekamskas «Ņeftehimik» 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Mārtiņš Cipulis (Šekura) (19:12), 1:1 Mihails Aņisins (Kosmačovs) (34:35 vair.), 2:1 Sandis Ozoliņš (Vilsons, Hosa) (49:43 vair.).

Metieni: 10 - 8

Soda minūtes: 35 - 28

Par labākajiem spēlētājiem abās komandās tika atzīti Telkvists un Sudņicins.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Mikaēls Telkvists (Rihards Cimermanis).

Aizsargi: Sandis Ozoliņš - Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs - Mets Robinsons, Kristaps Sotnieks - Krišjānis Rēdlihs, Edgars Siksna.

Uzbrucēji: Vojteks Polāks - Kails Vilsons - Marsels Hosa, Miks Indrašis - Pols Šekura - Mārtiņš Cipulis, Gints Meija - Andris Džeriņš - Roberts Bukarts, Vitālijs Pavlovs - Artūrs Kuzmenkovs - Gunārs Skvorcovs, Andris Siksnis.

Šī Arta Ābola vadītajai komandai bija otrā no paredzētajām trim mājas spēlēm šajā sērijā. Pirmajā no tām «Dinamo» ar 2:5 trešdien piekāpās Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Ufas «Salavat Julajev».

«Ņeftehimik» Rīgā ieradusies no Prāgas, kur ar rezultātu 0:2 zaudēja vietējai «Lev» komandai. Bet pirms tam 0:6 cieta sagrāvi pret Zagrebas «Medveščak».

Rīgas komandai, visticamāk, šosezon nevarēs palīdzēt aizsargs Oskars Cibuļskis, kurš iepriekšējā mačā iedzīvojās smagā ceļa savainojumā. Viņam jau veikta operācija. Tāpat joprojām traumas dēļ nevar palīdzēt uzbrucējs Marsels Haščāks.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā «Dinamo» ar 15 spēlēs iegūtiem 27 punktiem šobrīd atrodas 4. vietā, bet «Ņeftehimik» nopelnītie 19 punkti 14 spēlēs dod 8. pozīciju Austrumu konferencē.

Nākamo spēli Rīgas «Dinamo» aizvadīs svētdien, kad savā laukumā uzņems Magņitogorskas «Metallurg», bet pēc tam dosies divu maču izbraukumā uz Slovākiju un Prāgu.

Komentāri (61)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu