Sabonis paliek LKF prezidenta amatā; Kazlausks gatavs trenēt valstsvienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Castoria / Metlas

Lietuvas basketbola federācijas (LKF) prezidenta amatā nolēmis palikt Arvīds Sabonis, kas pagājušajā nedēļā negaidīti paziņoja par lēmumu atkāpties, ceturtdien vēsta portāls «15min.lt». Neatkāpsies arī federācijas viceprezidents Antans Guoga, toties no LKF ģenerālsekretāra amata aiziet Mindaugs Balčūns, kas medijos pieminēts kā galvenais pēdējā laika nesaskaņu iemesls.

Līdz ar Saboņa palikšanu amatā Lietuvas vīriešu basketbola izlasi gatavs nepamest galvenais treneris Jons Kazlausks, kas iepriekš arī gribēja no šā darba aiziet.

Savukārt Balčūns jau tūlīt pēc paziņojuma par iespējamo Saboņa un Kazlauska aiziešanu lika saprast, ka būtu gatavs atkāpties pats, ja Kazlausks atgrieztos pie izlases. Tagad viņš savu solījumu izpildījis, norādot, ka šo lēmumu sekmējusi Saboņa palikšana federācijā.

«Šī nedēļa basketbola pasaulei bijusi smaga, bijis daudz diskusiju, meklēti dažādi risinājumi. Esmu pārliecināts, ka Lietuvas basketbols arī turpmāk paliks spēcīgs un turpinās uzlabot savas pozīcijas tiklab Lietuvā, kā pasaulē. Esmu pateicīgs Balčūnam par ilggadēju darbu federācijā,» sacījis Sabonis.

Tikmēr LKF izpilddirektors Pauļus Motiejūns nav mainījis lēmumu aiziet no federācijas, solot turpināt strādāt ar Kauņas klubu «Žalgiris».

Drīz pēc Eiropas čempionāta Slovēnijā, kurā lietuvieši izcīnīja sudrabu, par aiziešanu no amatiem paziņoja Sabonis, Guoga un Motiejūns, savukārt Kazlausks lika saprast, ka neatgriezīsies valstsvienības galvenā trenera amatā.

Lai gan sākumā Sabonis notiekošo skaidroja ar rūgtumu par klaji izsmējīgiem pasūtījuma rakstiem medijos čempionāta laikā, tomēr vēlāk atzinās, ka negrib iesaistīties iekšējās intrigās, savukārt Kazlausks paziņoja, ka situācijā vaino LKF ģenerālsekretāru Balčūnu, kas, viņaprāt, kaitējis izlasei.

Tagad treneris, kas šobrīd strādā Ķīnā, apliecinājis gatavību palikt strādāt ar Lietuvas valstsvienību, ja vien Sabonis gribēs turpināt darbu. «Ja viņš redz mani šai amatā, tad - uz priekšu!» viņš paziņojis.

Vienlaikus Kazlausks neslēpis savu negatīvo attieksmi pret Balčūnu. «Man nepatika, es dusmojos un vienmēr strīdējos, jo tā ir personība, kas šķeļ federāciju. Ja viņš aiziet, šis temats ir noslēgts. Pakritušu nesit. (..) Svarīgi, lai federācijai būtu pēc iespējas labāk. Lai būtu pēc iespējas vairāk lielu uzvārdu. Lai mēs vairāk strīdētos, lai dzimtu patiesība - to es vēlos,» treneris sacījis «Lietuvos rytas» televīzijai.

Līdz ar Balčūna atkāpšanos un Saboņa palikšanu vairs nebūs vajadzības rīkot federācijas asamblejas ārkārtas sēdi, kas būtu nepieciešama, lai oficiāli apstiprinātu LKF prezidenta demisiju. Jaunu ģenerālsekretāru izvirzīs LKF izpildkomiteja, kurā ir 18 locekļi.

Sabonis LKF prezidenta amatā stājās 2011.gada 24.oktobrī, bet Kazlauskam valstsvienības trenēšana tika uzticēta 2012.gada 1.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu