Slavenības svin vispasaules Putras dienu (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

10. oktobris ir atzīts par vispasaules Putras dienu, tam par godu 9. oktobra pievakarē restorānā «Fazenda» Āgenskalna sākumskolas 4. klases skolēni iejutās ekspertu lomās un izglītoja sabiedrībā populāras personas par putru veselīgumu un lietderību.

Ikvienu personu, kura ieradās uz Putras dienai veltīto pasākumu, sagaidīja ceturtās klases puiši uzvalkos un meitenes svētku svārciņos. Ikviens viesis tika pavadīts uz garderobi, kur viņa pavadonis uzgaidīja, līdz tiks novilktas virsdrēbes, un pavadīja tālāk līdz nākamajiem skolēniem, kuriem jau bija cits uzdevums.

Pie ieejas svinību zālē viesus sagaidīja divi puiši un iedeva katram kastani, ar kuru vēlāk nobalsot par savu mīļāko putru.

Tiklīdz viesi bija ieradušies, bērni uzstājās ar asprātīgiem pantiņiem, kuros apspēlēja putras veselīgumu un ātro ēstuvju ēdienu neveselīgumu.

Ingrīda Circene atzinās, ka ir putras ēdāja un ļoti priecājusies saņemt ielūgumu uz šādu pasākumu par godu putrai.

Foto: Nauris Garkaklis

«Ir, protams, tādi cilvēki ar spēcīgu raksturu, kas izdomā, ka no rītdienas dzīvos veselīgi, ēd putras, no rītiem skrien, iet aukstā dušā, bet vairāk ēšanas paradumi veidojas no bērnu dienām. Našķi netraucē šādiem veselīgiem paradumiem, galvenais, lai pamatēdiens ir veselīgs,» par ēšanas paradumu izveidi stāsta Ingrīda Circene.

Kamēr viena daļa ceturtās klases skolēnu izklaidēja viesus ar mīklām, stāstiem par veselīgu ēdienu, otra daļa kopā ar «Fazendas» šefpavāru Ingu Strapcānu gatavoja viesiem veselīgos ēdienus.

Pasākuma laikā tika pasniegtas trīs atšķirīgas putras, parādot iespēju dažādību un laužot stereotipus, ka putras var ēst tikai ar žāvētiem augļiem un ievārījumu.

Mīklu minēšanā aktīvi iesaistījās visas uzaicinātās sabiedrībā pazīstamās personas – aktrise Karīna Tatarinova, diriģents Ints Teterovskis, radio dīdžejs UFO, sabiedrības dāma Zane Vaļicka, šova «Latvijas princese» pirmās sezonas uzvarētāja Katrīna Puriņa, raidījuma «Bez tabu» vadītāja Agnese Drunka un ministre Ingrīda Circene.

Aktīvākie mīklu minētāji, kuri nebaidījās kļūdīties, bija Karīna Tatarinova un Ints Teterovskis. Balva par ikvienu pareizi atminētu mīklu bija kāda no graudu pārslu paciņām.

«Trīs gadus aktīvi kāpju kalnos, tas ir ļoti grūti un bīstami. No rītiem vienmēr ēdam auzu pārslu putru ar rozīnēm, kura vārīta ūdenī. Tas dod enerģiju, spēku, to tieši vajag, lai kāptu kalnos. Nesāpēs vēders, būs spēks, neaizkāpsi garām akmenim un nenokritīsi zemē,» stāsta Tatarinova.

Foto: Nauris Garkaklis

Ikviens viesis promejot saņēma dāvanu maisu no «Rīgas Dzirnavnieka» - tajā atradās dažādu veidu graudaugu pārslas, lai arī mājās ikviens tiktu pieradināts pie veselīga ēdiena.

Foto: Nauris Garkaklis
Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu