NEPLP: TV3 lēmums var ietekmēt skatītāju ieradumus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) par šokējošu nodēvējusi TV3 lēmumu atstāt bezmaksas virszemes apraidi. NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece informē, ka šī situācija tiks apspriesta trešdien padomes sēdē.

Pēc viņas norādītā, runa ir galvenokārt par mājsaimniecībām laukos, kas diez vai varēšot atļauties kabeļtelevīziju vai satelītu, tāpēc lielai daļai skatītāju samazināsies satura piedāvājums.

"Es saprotu televīzijas pozīciju par izmaksām, ja kanāls ir izlēmis un strādā ar zaudējumiem, mēs to nevaram ietekmēt mainīt lēmumu, bet varam pateikt savu viedokli," viņa skeptiski vērtēja NEPLP iespējas ietekmēt TV3 lēmumu.

Patlaban virszemes televīzijā pieejami četri bezmaksas kanāli ‒ LTV1, LTV7, TV3 un LNT.

TV3 kļūs maksas kanāls; LNT arī plāno

Jau ziņots, ka telekompānijas "TV3 Latvia" vadība pieņēmusi lēmumu par kanāla TV3 iziešanu no bezmaksas virszemes apraides un plānots, ka par maksas kanālu tas kļūs no nākamā gada 1.janvāra. TV3 pamato, ka

maksa digitālās televīzijas ieviesējiem Lattelecom par televīzijas signāla pārraidīšanu brīvajā ēterā Latvijā ir ļoti liela – 650 tūkstoši latu gadā -

un tas televīzijai nav pieņemams.

Pēc TV3 pārstāvju teiktā, aptuveni 90% Latvijas skatītāju šis lēmums neietekmēs, jo tie jau tagad skatās maksas televīziju, piemēram, kabeļu vai satelīta televīziju.

Telekompānijas LNT pārstāve Inguna Sermole sacīja, ka, reaģējot uz TV3 paziņojumu, LNT jau tuvākajā laikā sasauks padomes ārkārtas sēdi, lai lemtu par tālāko rīcību.

Pērn 1.jūnijā Latvijā notika vispārēja pāreja no analogās uz ciparu televīzijas apraidi, ko valsts uzdevumā īstenoja "Lattelecom" sadarbībā ar "Latvijas Valsts radio un televīzijas centru".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu