"Domenikss" tirgos arī "Subaru"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Autoražotāja "Daimler AG" pārstāvis Latvijā SIA "Domenikss" līdzās "Mercedes-Benz", "Mitsubishi" un "Maybach" automašīnām pārdos arī "Subaru", šodien žurnālistiem sacīja uzņēmuma direktors Viktors Troicins.

Viņš stāstīja, ka nākamnedēļ durvis vērs jauna "Subaru" autorizētā pārstāvniecība Rīgā ar nosaukumu "Centrs Imanta" un darbosies "Domenikss" grupā.

Sīkāk par jauno auto salonu Troicins atteicās stāstīt, vien norādīja, ka plašāka informācija par salonu un tā darbību būs zināma nākamnedēļ, kad salons tiks atklāts.

Pēc Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas datiem, šā gada deviņos mēnešos kopumā pārdotas 136 "Subaru" markas vieglās automašīnas, ieņemot 18.vietu starp Latvijā pārdotajām vieglajām auto.

Latvijā "Subaru" markas auto izplata arī SIA "Ad Rem Auto".

Jau ziņots, ka autoražotāja "Daimler AG" pārstāvis Latvijā SIA "Domenikss" pretēji gada sākumā izteiktai prognozei, ka kompānija 2010.gadu noslēgs ar nelielu peļņu, pagājušajā gadā nopelnījis 980 826 latus, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

2009.gadā "Domenikss" zaudējumi bija 2,25 miljoni latu, bet šā gada janvārī uzņēmuma direktors Viktors Troicins prognozēja, ka 2010.gadu uzņēmums ir noslēdzis ar nelielu peļņu.

Par 26% audzis arī uzņēmuma apgrozījums - no 20 902 648 latiem 2009.gadā līdz 26 485 329 latiem pērn.

Troicins iepriekš sacīja, ka trešdaļu pagājušā gada apgrozījuma veidoja skolēnu autobusu piegāde pašvaldībām, bet nedaudz mazāk nekā trešdaļu - komerctransporta pārdošana.

"2008.gadā un 2009.gadā centāmies atbrīvoties no krājumiem, pārdodot auto par zemāku cenu, kā rezultātā arī nācās zaudēt naudu. Tomēr 2010.gadā darījumu struktūra bija atšķirīgāka, jo saņēmām jaunus pasūtījumus, tādējādi arī nedaudz pacēlām cenas. Kopumā pērn tika pārdots 621 auto. Tendences liecina, ka arī šo gadu noslēgsim ar pozitīviem rādītājiem," sacīja Troicins. Viņš prognozēja, ka vieglo automašīnu pārdošanas apjomi šogad varētu palielināties par aptuveni 15% līdz 20%.

Kā ziņots, automašīnu tirgotāja SIA "Domenikss" apgrozījums 2008.gadā bijis 46,31 miljons latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Tas ir par 19,4% mazāk nekā 2007.gadā, kad kompānijas apgrozījums sasniedza 57,48 miljonus latu.

2008.gadā "Domenikss" nopelnījis 136 078 latus, kas ir 21,6 reizes mazāk nekā 2007.gadā, kad šis rādītājs bija 2,93 miljoni latu.

"Domeniksa" grupā ir SIA "Domenikss" - "Mercedes-Benz" oficiālais pārstāvis Latvijā, SIA "Domenikss Ventspils" - uzņēmuma pārstāvniecība Kurzemē, SIA "Domenikss Daugavpils" - uzņēmuma pārstāvniecība Latgalē, kā arī SIA "Baltijas auto centrs".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu