Atklāj pirmo lidostu komerciāliem kosmosa lidojumiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu miljardieris sers Ričards Brensons pirmdien ASV Ņūmeksikas štata tuksnesī atklāja pasaulē pirmo lidostu komerciāliem kosmosa lidojumiem, kura būs arī viņam piederošās ASV kompānijas "Virgin Galactic" darbības centrs.

Ekscentriskais uzņēmējs atklāja "Amerikas kosmosa ostas" ("Spaceport America") ēku, sasitot pret to šampanieša pudeli.

Ir gaidāms, ka šajā "kosmosa ostā" atradīsies kosmosa tūrisma kuģi - divi "WhiteKnightTwo" un pieci "SpaceShipTwo", kā arī visas "Virgin Galactic" astronautu sagatavošanas iestādes un lidojumu vadības centrs, pavēstīja kompānija paziņojumā presei.

Atklāšanas ceremonijā bija klāt apmēram 150 cilvēku, kas jau ir pieteikušies pirmajiem lidojumiem, kā arī "Virgin Galactic" vadītājs Džordžs Vaitsaidss, komercdirektors Stīvens Atenboro un slavenais amerikāņu astronauts Bazs Oldrins, kurš savulaik kļuva par otro cilvēku, kas izkāpis uz Mēness.

Brensons septembrī paziņoja, ka cer tuvāko 12 mēnešu laikā palaist kosmosa kuģi, kas sāktu komerciālo kosmosa lidojumu laikmetu. "Virgin Galactic" jau ir pārdevusi apmēram 430 biļetes uz šādiem lidojumiem par 200 tūkstošiem ASV dolāru (102 tūkstošiem latu) gabalā.

"Virgin Galactic" uzbūvētais kosmosa kuģis "SpaceShipTwo" 2010.gada oktobrī veica pirmo pastāvīgo planējošo lidojumu ar cilvēkiem tajā virs Mohaves tuksneša Kalifornijas štatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu