Grieķijas premjers: šī nedēļa izšķirs eiro zonas likteni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas premjers Georgs Papandreu pirmdien paziņoja, ka šī nedēļa būs viskritiskākā eiro zonas parādu krīzes risināšanas jomā un tā izšķirs Eiropas Monetārās savienības likteni.

"Šī nedēļa noteiks eiro zonas likteni," viņš sacīja, brīdinot, ka eiro zonā iestāsies ilgstošs nenoteiktības līmenis, ja svētdien, 23.oktobrī, gaidāmajā Eiropas Savienības (ES) līderu samitā Briselē netiks pieņemti konkrēti lēmumi parādu krīzes apkarošanai.

Parādu plosītā Grieķija jau divus mēnešus gaida kārtējo maksājumu no 110 miljardu eiro (77 miljardu latu) lielā aizdevuma, kuru Atēnām apstiprinājis Starptautiskais Valūtas fonds un Eiropas Savienība.

Partnervalstis apsūdzējušas grieķus par vilcināšanos ar ekonomisko reformu īstenošanu, kuras tai jāveic apmaiņā pret starptautiskā aizdevuma kārtējās porcijas saņemšanu, tāpēc Grieķijas valdība cenšas īstenot jaunus taupības pasākumus.

Protestējot pret tiem, Grieķijā nerimst protesti, un trešdien un ceturtdien šajā valstī ir gaidāms ģenerālstreiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu