Noraida Flika prasību pret "TV3"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja bijušā lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") vadītāja Bertolta Flika prasību pret SIA "TV3 Latvija" ("TV3") par raidījumā "Nekā personīga" pirms dažiem gadiem izplatītajām ziņām, ka viņš nav īstais lidsabiedrības akciju pircējs un īpašnieks.

Fliks prasību pret telekompāniju, kā arī žurnālistiem Ilzi Jaunalksni un Jāni Krēvicu tiesā bija iesniedzis 2009.gada 8.jūlijā, lūdzot atzīt par godu un cieņu aizskarošām raidījumā izskanējušās ziņas, kā arī no "TV3" piedzīt 1000 latu morālā kaitējuma kompensāciju. No Jaunalksnes tika lūgts piedzīt 50 000 latu kompensāciju, un tikpat daudz Fliks lūdza piedzīt no Krēvica.

Rīgas apgabaltiesa Flika strīdu ar "TV3" un žurnālistiem skatīja apelācijas kārtībā, šodien viņa prasību noraidīja. Šodien tika pasludināts saīsināts sprieduma teksts, bet ar tā motīviem būs iespējams iepazīties, sākot no 31.oktobra un no šī datuma 30 dienu laikā spriedumu būs iespējams apstrīdēt Augstākās tiesas Senātā.

Fliks uz sprieduma pasludināšanu nebija ieradies. Viņa advokāts Egils Radziņš sacīja, ka par to, vai spriedumu pārsūdzēt, tiks izlemts pēc iepazīšanās ar tā motīviem un konsultēšanās ar klientu.

Kā ziņots Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 2010.gada 5.maijā Flika prasību daļēji apmierināja, atzina nepatiesām, kā arī godu un cieņu aizskarošām ziņas, ka Fliks "nav īstais "airBaltic" akciju pircējs un īpašnieks". Tās tika uzdots atsaukt.

Tiesa no telekompānijas piedzina 1000 latu kompensāciju, kā arī 1000 latu kompensācija tika piedzīta no žurnālistes Jaunalksnes.

Kā informēja Rīgas apgabaltiesas kancelejas vadītājs Ingars Sprukts, apelācijas sūdzības par šo Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas spriedumu iesniegusi "TV3" un Jaunalksne. Oktobra sākumā lieta tika izskatīta pēc būtības.

Jau ziņots, ka Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības slēgtajā sēdē 2008.gada nogalē tika nolemts, ka Latvijas valsts atsakās no kapitāldaļu pirmpirkuma tiesībām "airBaltic", un tās nopirka Fliks. Tomēr raidījumam kļuva zināms, ka īstais pircējs nav Fliks, jo viņam tādas naudas tobrīd nebija.

Starp "airBaltic" akcionāriem šogad tika parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai, Latvijas valstij un Baltijas Aviācijas sistēmām (BAS) lidsabiedrībā ieguldot 153 miljonus eiro (107,1 miljonu latu). Saskaņā ar "airBaltic" akcionāru vienošanos tiek izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums.

"Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un "Baltijas Aviācijas sistēmas" (47,2%). "Baltijas Aviācijas sistēmas" vienādās daļās pieder lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu