Millers par nelikumībām «64 krēslos»: No mušas uzpūsts milzīgs zilonis! (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Medijos izplatās ziņas, ka Jura Millera vadītā privātā mākslas telpa «64 krēsli», kas vietu radusi Marijas ielā 20 dzīvojamās mājas 5. stāvā, esot izveidota nelikumīgi. Lai arī šajās telpās jau četrus gadus aktīvi norisinās kultūras un radošā darbība, šobrīd, kad kamerzālē tiek izrādīta režisores Gaļinas Poliščukas un Andra Buļa monoizrāde «Face Book. Post scriptum», kāda nama iedzīvotāja sākusi aktīvi protestēt pret mākslas telpas darbību.

(papildināts ar pirmspēdējo rindkopu)

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ieva Luste aģentūru LETA informēja, ka būvvaldes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvji ir apskatījuši telpas Rīgā, Marijas ielā 20 un Rīgas pilsētas būvvalde ir pieprasījusi nekavējoties pārtraukt patvaļīgi ierīkotā teātra ekspluatāciju.

Sarunā ar TVNET privātās mākslas telpas «64 krēsli» vadītājs Juris Millers atklāj, ka mākslas telpa turpina darboties. «Neesmu saņēmis nevienu lēmumu un rīkojumu, ka būtu pārkāpis kādu likuma pantu un šeit nevarētu norisināties izrādes. Mākslas telpā bija ieradies būvinspektors, kas paziņoja savu viedokli, ka telpas netiek atbilstoši izmantotas. Tas ir tikai viena būvinspektora viedoklis, nevis oficiāls lēmums vai rīkojums,» teic Millers un piebilst, ka šajā gadījumā no mušas ir uzpūsts milzīgs zilonis. Mākslas telpas vadītājs teic, ka jau četrus gadus šajās telpās ir notikusi radošā un kultūras darbība.

«Šeit mēģinājumi notikuši Zigmaram Liepiņam, Martam Kristiānam Kalniņam, Aijai Andrejevai, Samantai Tīnai, Dāvidam Kalandijam, kā arī citiem atzītiem skatuves māksliniekiem. Jau vairāk nekā mēnesi tika reklamēts, ka izrāde norisinās dzīvoklī. Skumjākais, ka viena kaimiņiene, kurai ir personiskas pretenzijas, šādi rīkojas. Viņa pati ir lielākā šī nama parādniece. Pat tiesu izpildītāji ir atsūtījuši viņai pavēsti par īpašuma atsavināšanu,» nepatīkami pārsteigts par kaimiņienes rīcību ir Millers un piebilst, ka līdz ar mākslas telpas atklāšanu Marijas ielas 20. nama kāpņu telpa tiek biežāk uzkopta. Viņš ir apbēdināts, ka ap viņa vadīto mākslas telpu tiek radīts nepamatots skandāls un publiskajā telpā Juris atkal tiek padarīts par grēkāzi.

«Nekas netiek pārkāpts, un sabiedriskā kārtība netiek traucēta. Izrāde beidzas krietni pirms 23:00. un visi cilvēki, kas solīdi ir atnākuši uz monoizrādi, desmit minūšu laikā izklīst,» nosaka mākslas telpas vadītājs.

Iekārtojot mākslas telpu, Juris konsultējies ar populāro latviešu režisoru Alvi Hermani, kurš arī iepriekš iestudējis un uzvedis izrādes dažādos Rīgas dzīvokļos. «Arī Hermanis atzina, ka neko iepriekš ar būvvaldi nebija saskaņojis, jo šie projekti bija īslaicīgi. Arī mana mākslas telpa ir izveidota kā kultūras projekts, kas speciāli radīts Rīgai kā 2014. gada kultūras galvaspilsētai. «64 krēsli» ir vēl viens spēles laukums, kas bagātina Rīgas kultūras dzīvi,» teic Millers.

Tiesa, kā TVNET apliecināja «Rīga 2014» birojā, Millera mākslas telpai nav nekāda sakara ar «Rīga 2014».

«Mākslas telpas darbība nekādā gadījumā netiks pārtraukta. Es šodien dodos uz tikšanos ar Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvjiem,» sarunas nobeigumā paskaidro mākslas telpas vadītājs.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu