Žārs «norauj» Žalgiris halles jumtu (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Svētdienas, 16. oktobra, vakars Kauņas jaunajā arēnā «Žalgiris» izvērsās patiešām iespaidīgs – te savas pasaules koncerttūres ietvaros viesojās leģendārais franču komponists, multiinstrumentālists un pasaules vērienīgāko šovu autors Žans Mišels Žārs. Tiesa, jumtu viņs gluži hallei nenorāva, toties emocijas, kas koncerta laikā valdīja arēnā, sita visnotaļ augstu vilni.

«Labas vakaras, Lietuva!» sauca izcilais mūziķis, kurš pirms kāpšanas uz skatuves iznāca cauri visai zālei, sasveicinoties ar klātesošajiem. Tūlīt pēc tam sākās viņa neatkārtojamais šovs gandrīz divu stundu garumā.

Izcila skaņa, gaisma un vērienīgs lāzeršovs - tā var raksturot redzēto -, piebilstot, ka brīžiem pat nebija skaidrs, kam uzmanība būtu jāpievērš vairāk – tam, kas notiek uz skatuves, vai krāšņajām lāzerprojekcijām uz «Žalgira» arēnas griestiem.

Foto: TVNET
Foto: TVNET

Mūziķa jaunā tūre (un patiesībā šī ir viņa pirmā pasaules tūre) balstīta uz viņa jaunāko albumu «Essentials and Rarities», kurā apkopotas trīsdesmit gadu laikā tapušās kompozīcijas - ne tikai Žāra pazīstamākie skaņdarbi, bet arī tie, kas radīti pirms pasaules slavu ieguvušā albuma «Oxygenes».

Foto: TVNET

Ik pa brīdim aicinot publiku plaudēt līdzi – un jāpiebilst, ka arēnā sanākušie gandrīz pieci tūkstoši Žāra fanu bija gana atsaucīgi, aplaudējot, dejojot un dziedot līdzi māksliniekam, – 63 gadus vecais mūziķis šķita nenogurdināms. Viņš rosījās gan pie saviem sintezatoriem, gan spēlēja lāzerarfu (laser harp), gan demonstrēja vēl vairākus neparastus instrumentus no savas milzīgās kolekcijas.

Tāpat mākslinieks atgādināja, ka turpmāk vienu procentu no katras pārdotās koncerta biļetes cenas atvēlēs izglītības atbalstam visā pasaulē. «Iegūtie līdzekļi tiks atvēlēti ANO kustībai «Izglītība visiem», jo pasaulē gandrīz miljards cilvēku neprot lasīt vai rakstīt,» pauda Žārs uzrunā publikai.

Foto: TVNET
Koncerta beigās "Žalgira" arēnā pēc Žāra aicinājuma uzmirdzēja tūkstošiem gaismiņu
Koncerta beigās "Žalgira" arēnā pēc Žāra aicinājuma uzmirdzēja tūkstošiem gaismiņu Foto: TVNET

Pēc koncerta divdesmit faniem, tostarp arī TVNET pārstāvjiem, bija iespēja sastapt mākslinieku, ar viņu aprunāties, nofotografēties un tikt pie autogrāfiem. Daži fani bija atnesuši līdzi vecās skaņuplates, vairāki – pirms koncerta iegādātos albumus un koncerttūres bukletus.

Pēc koncerta izcilais mūziķis dažas minūtes veltīja saviem faniem, aprunājoties ar viņiem un dalot autogrāfus
Pēc koncerta izcilais mūziķis dažas minūtes veltīja saviem faniem, aprunājoties ar viņiem un dalot autogrāfus Foto: TVNET
Žāra fani tika pie mākslinieka autogrāfiem: tos viņš rakstīja gan tūres bukletos, gan uz platēm un diskiem
Žāra fani tika pie mākslinieka autogrāfiem: tos viņš rakstīja gan tūres bukletos, gan uz platēm un diskiem Foto: TVNET
Koncertu apmeklēja un savu elku klātienē satika arī grupas "Dzelzs Vilks" taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis
Koncertu apmeklēja un savu elku klātienē satika arī grupas "Dzelzs Vilks" taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis Foto: TVNET



Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu