Amerikāņu milzenis Cadillac Escalade (48)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: General Motors

General Motors koncerna zīmols Cadillac ir oficiāli atklājis jauno, ceturtās paaudzes Escalade apvidnieku.

Jaunā Escalade ir 5180 mm gara, 2044 mm plata, 1889 mm augsta, un tās riteņu bāze sasniedz 2946 milimetrus. Izmēri ir visnotaļ iespaidīgi, taču šī ir tikai modeļa standarta versija. Bez tās Cadillac piedāvās arī pagarināto Escalade ESV, kam attālums starp asīm jau sasniedz 3302 milimetrus, bet virsbūves garums ir 5698 milimetri. Platumā ESV modelis paliks nemainīgs, taču jumta līnija būs par 9 milimetriem zemāka, raksta Motor.ru.

Escalade ir apgādāta ar LED priekšējiem un LED aizmugurējiem lukturiem, un greznāk aprīkotajai versijai paredzēts ar LED lampiņām izgaismot arī durvju rokturus. Interesants aprīkojuma elements ir aktīvi aizvari starp radiatora režģa lamelēm – braucot lielā ātrumā, tie aizveras, uzlabo aerodinamiku un palīdz samazināt patēriņu.

Patēriņu, kas šāda tipa automobilim nemaz nevar būt mazs, tagad ievērojami palīdz samazināt arī diētas kūre. Tā kā virkne virsbūves detaļu, tostarp arī motora pārsegs un bagāžnieka vāks ir izgatavoti no alumīnija, vienas ass piedziņas Escalade ar standarta riteņu bāzi sver 2541 kilogramu. Tas ir par veseliem 680 kilogramiem mazāk nekā analogs priekšgājējs.

Escalade tiek apgādāta ar 6,2 litru V8 dzinēju (420 ZS, 623 Nm), kurš strādā pārī ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un ir apgādāts ar Active Fuel Management jeb cilindru deaktiācijas sistēmu. Cik rijīga un dinamiska ir šāda agregātu kombinācija, Cadillac pagaidām neatklāj.

Apvidnieks tiek apgādāts arī ar Magnetic Ride Control adaptīvo balstiekārtu un 20 collu riteņiem. Pēc izvēles tos var aizstāt arī ar 22 collu riteņiem. Tāpat auto aprīkojuma iespēju sarakstā ietilpst jaunākās paaudzes pretzagļu sistēma ar izsekošanu no satelīta.

Cadillac apvidniekam ir virkne drošības sistēmu. Piemēram, automātiskā bremzēšana, kas strādā nelielos ātrumos un kustoties gan uz priekšu, gan atpakaļgaitā, brīdinājuma sistēma par iespējamu sadursmi, joslu maiņas asistents, kā arī papildus centrālais gaisa spilvens vadītājam un priekšējam pasažierim.

Pirmo reizi Escalade aprīkojumā ir multimediju sistēma CUE ar 8 collu skārienekrānu priekšējā paneļa vidū, un to var ērti saslēgt ar viedtālruņiem un planšetdatoriem. Salonā ir vēl vismaz viens ekrāns, tā izmērs ir 12,3 collas un tas aizstāj tradicionālo instrumentu paneli.

Visbeidzot var atzīmēt, ka Escalade tagad ir trīs sēdekļu rindas, no kurām divās aizmugurējās ir pa trim sēdvietām. Ir arī opcija vidējā rindā ierīkot divus atsevišķus sēdekļus.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu