Vardarbīgajos protestos Romā radīti miljoniem lieli zaudējumi

LETA/BBC/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plašās nekārtības, kas pagājušās nedēļas nogalē bija pārņēmušas Romu, pilsētai nodarījušas zaudējumus vairāk nekā viena miljona eiro (702 804 latu) apmērā, apliecināja Itālijas galvaspilsētas mērs Džanni Alemanno.

Alemanno nekārtību cēlājus nodēvējis par "dzīvniekiem".

Demolē veikalus un bankas

Protesta akcija pret korporatīvo alkatību un valdības taupības pasākumiem sestdien Romā izvērtās plašās nekārtībās, kareivīgākajiem aktīvistiem dauzot banku un veikalu logus, kā arī dedzinot automašīnas. Lai savaldītu demolētājus, policija bija spiesta lietot asaru gāzi un ūdens lielgabalus.

Itālijas ziņu aģentūra ANSA vēsta, ka nekārtībās ievainoti 135 cilvēki, tostarp 105 policisti.

Joprojām slimnīcās ārstējas desmitiem cietušo.

"Mums pret šiem dzīvniekiem bija jārīkojas ar pienācīgu bardzību," uzskata pilsētas mērs.

Iekšlietu ministrs Roberto Maroni tikmēr aicinājis noteikt "pamācošus sodus" nekārtību organizētājiem un solījis otrdien informēt Senātu par notikušajām nekārtībām.

Apsūdzības par nekārtībām diviem desmitiem

Līdz šim saistībā ar plašo vardarbību apsūdzības izvirzītas 20 cilvēkiem, kuri tikuši arī aizturēti.

Izpētot videoierakstus, policija cer tuvākajā laikā aizturēt vēl citus grautiņu dalībnieku.

Protesti 80 pasaules valstīs

Jau ziņots, ka, protestējot pret "korporatīvo alkatību" un valdību īstenotajiem bargajiem taupības pasākumiem, sestdien ielās izgāja tūkstošiem cilvēki 80 pasaules valstu 950 pilsētās visos kontinentos - gan Āzijā, gan Eiropā, gan Āfrikā, gan Ziemeļamerikā, gan Latīņamerikā.

Protestētājus iedvesmojusi ASV kustība "Okupē Volstrītu" un Spānijas tā dēvētā 15.maija kustība jeb "saniknotie".

Lielākās demonstrācijas notika Lisabonā, Madridē un Romā, kur ielās izgāja desmitiem tūkstoši cilvēku. Arī Vašingtonā un Ņujorkā protesta akcijās piedalījās tūkstošiem cilvēku, pievienojoties "Okupē Volstrītu" akcijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu