Ņujorkas Taimskvērā policijas un demonstrantu sadursmes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkas Taimskvērā sestdien izraisoties sadursmēm starp jātnieku policiju un demonstrantiem, kas protestē pret korporatīvo alkatību, ievainots viens cilvēks, bet vismaz 74 arestēti.

Akcijas "Okupē Volstrītu" dalībnieku demonstrācija aizsākusies Manhetenas Finanšu rajonā, bet sadursmes notikušas 46.ielas un Septītās avēnijas krustojumā. Jātnieku policija centās nepieļaut, ka tūkstošiem demonstrantu nonāk Taimskvērā.

Vairāki desmiti panikas pārņemtu cilvēku sākuši skriet, bet kāda sieviete pakritusi un savainojusi galvu. Drīz vien viņa uz nestuvēm aizgādāta prom no negadījuma vietas.

Jau ziņots, ka protesti pret korporatīvo alkatību un Volstrītas ietekmi politikā Ņujorkā sākās 17.septembrī un kopš tā laika līdzīgas demonstrācijas ir notikušas vairākās ASV pilsētās.

Kustībai nav oficiālas hierarhijas vai līderu. Demonstrantu sauklis ir: "Mēs esam 99%, kas vairs ilgāk necietīs viena procenta alkatību un korupciju."

Iedvesmojoties no protestu kustības ASV, arī Eiropas valstīs pret kapitālismu noskaņotie aktīvisti gatavojas uzsākt līdzīgas akcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu