Dairis Bertāns iemet 19 punktus pret NBA klubu «76ers» (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns svētdienas vakarā iemeta 19 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas «76ers» grozā.

Bertāna pārstāvētā «Bilbao Basket» komanda svētdien aizvadīja pārbaudes maču pret «76ers», kurā gan NBA komanda izrādījās pārāka ar 106:104 (27:20, 28:30, 24:30, 27:24), nodrošinot uzvaru vien spēles beigās.

Bertāns laukumā pavadīja 16 minūtes un 32 sekundes, iemetot visus trīs tālmetienus, kā arī realizējot trīs no pieciem divpunktniekiem. Tāpat latvieša kontā iemesti visi četri soda metieni, kā arī izcīnītas trīs bumbas zem groziem un viena pārtverta bumba.

Savukārt vēl viens bijušais Latvijas čempionu «VEF Rīga» basketbolists, kurš arī tagad pārstāv «Bilbao Basket» komandu, lietuvietis Antans Kavaļausks iemeta deviņus punktus.

Zīmīgi, ka vēl tikai sešas sekundes līdz spēles beigām starp abām komandām bija neizšķirts 104:104, taču Filadelfijas klubam izdevās realizēt divus soda metienus, bet pēdējais uzbrukums Bilbao izpildījumā bija nesekmīgs.

Pats Bertāns lauvas tiesu no saviem punktu krājumiem guva otrajā ceturtdaļā, gūstot 12 Bilbao vienības punktus pēc kārtas, no 35:46 panākot 47:52. Arī pārējie septiņi punkti bija sērijveida, otrā puslaika ievadā izvirzot Spānijas klubu vadībā ar 65:64.

Kā ziņots, kopš 2010.gada Bertāns spēlēja «VEF Rīga» komandā, bet pavasarī Bilbao klubs izpirka viņa līgumu un noslēdza vienošanos uz trim gadiem.

Šobrīd 24 gadus vecais Bertāns ar «VEF Rīga» komandu trīs reizes kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt sezonu pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu viņš ieguva «Ventspils» kluba rindās.

Tāpat karjeras laikā basketbolists pārstāvējis «Valmieras», ASK/«Juniors» un «Rīgas ASK» komandas.

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā Bertāns debitēja 2010.gadā. Basketbolists startējis 2011. un 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīros.

Pērn Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

Iepriekš Bilbao komandā veiksmīgi vairākas sezonas spēlējis latviešu saspēles vadītājs Jānis Blūms.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu