Lipmanam nepatīk valsts vienaldzība pret Latvijas U-18 un U-20 izlašu sasniegumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans piektdien notikušajā LHF kongresā pauda nepatiku par valsts vienaldzību pret Latvijas U-18 un U-20 valstsvienību sasniegumiem, informēja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Latvijas U-20 izlase pagājušā gada nogalē izcīnīja pirmo vietu Baltkrievijā notikušās pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, atgriežoties spēcīgāko komandu vidū.

Savukārt Latvijas U-18 valstsvienība ceļazīmi uz pasaules čempionāta augstāko divīziju izcīnīja aprīlī Rīgā.

Lipmans piektdien savā runā LHF kongresā uzsvēra veiksmīgo U-18 un U-20 izlašu startu pasaules čempionātos, kad tika izcīnīta vieta augtākajā divīzijā, taču tajā pašā laikā Lipmans ar nepatiku atzina, ka no valsts puses nav bijis neviena apsveikuma un atbalsta.

Runājot par Latvijas nacionālās izlases startu šī gada pasaules čempionātā Slovākijā, Lipmans atzina, ka pēdējais čempionāts bijis viens no grūtākajiem kopš 1997.gada.

Tāpat Lipmans savā runā lika uzsvaru uz Latvijas atklāto čempionātu, kurā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

"Latvijas čempionāta līmeni gan nevar salīdzināt ar to, kāds tas bija piecus gadus atpakaļ, kad bija pārpildītas halles, tomēr ļoti ceru, ka mēs vēl atgriezīsimies pie tā," atzina Lipmans.

Jāpiebilst, ka LHF kongress piektdien sākās ar klusuma brīdi, pieminot 7.septembrī Jaroslavļā traģiskā aviokatastrofā bojāgājušos hokejistus, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

No 43 LHF biedriem kongresam reģistrējās 22. LHF biedri vienbalsīgi apstiprināja jaunos biedrus - hokeja klubu "Pērkons" un nodibinājumu "Sergeja Žoltoka fonds". Savukārt biedru-kandidātu statusu guva "Jūrmalas Sporta skola" un biedrība "Dinamo bērni".

Pieci LHF biedri tika izslēgti, jo nebija pildījuši biedru pienākumus, tajā skaitā divus gadus nebija maksājuši biedra naudu. Tie ir "Madonas 2.vidusskola", HK "Kurbads", "Rīga 2000", "Nacionālo bruņoto spēku sporta klubs" un SIA "Vidzemes ledus".

Tāpat savus biedra pienākumus nav pildījuši SO "Daugavpils pilsētas hokeja klubs", kura komanda "Latgale" piedalās Latvijas atklātajā čempionātā un hokeja klubs "Ogre". Abām hokeja struktūrām tika izteikts brīdinājums un noteikts datums līdz 2011.gada 21.oktobrim nokārtot visas saistības. Pretējā gadījumā tās būs izslēgtas no LHF biedru pulka.

LHF biedri atbalstīja, ka uz nākamo LHF ikgadējo kongresu tiks sagatavots priekšlikums LHF statūtos veikt izmaiņas, lai optimizētu valdes locekļu cirkulāciju. Uz doto brīdi LHF valde sastāv no tās priekšsēdētāja Lipmana un valdes locekļiem Valentīna Bļugera, Helmuta Baldera- Sildedža, Andra Deniņa, Gunta Ulmaņa un Māra Martinsona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu