Rīgas «Daugava» pēc uzvaras pār «Jūrmalu» turpina cīņu par trijnieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: daugavariga.com

Kārtējā Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta mačā svētdien Rīgas «Daugava» izbraukumā ar 4:0 (0:0) pārspēja «Jūrmala» spēlētājus, turpinot cīņu par čempionāta trijnieku.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva lietuviešu leģionārs Mants Savens, turklāt abas reizes to izdarot ar 11 metru soda sitiena palīdzību. Savukārt vēl pa vieniem vārtiem mača izskaņā iesita Andrejs Perepļotkins un lietuvietis Povils Lukšis.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, kurā tomēr vairāk bumbu kontrolēja Rīgas «Daugava», taču gūt vārtus viņiem neizdevās. Savukārt «Jūrmala» lielākoties aizsargājās, cerot uz pretuzbrukumiem, bet nevienu lielisku vārtu gūšanas iespēju neviena no vienībām nespēja izveidot.

Otrais puslaiks iesākās jau krietni aktīvākā cīņā, kur dominēja rīdzinieki. Tieši viņiem radās teicamas izdevības gūt vārtus, kamēr jūrmalnieki izmisīgi aizsargājās. Tomēr 57.minūtē «Jūrmala» kļūdījās savā soda laukumā, un uz viņu vārtiem tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu, ko realizēja Savens.

Savukārt pēc desmit minūtēm noteikumus soda laukumā pārkāpa «Jūrmalas» futbolists Pāvels Orlovs un uz mājinieku vārtiem tika nozīmēta jau otrā «pendele» - pēc tam to aukstasinīgi realizēja Savens. Minūti vēlāk lieliski no tuvas distances sita Lukšis, bet «Jūrmalas» vārtsargs Jānis Krūmiņš glāba sevis pārstāvēto komandu.

Rīgas «Daugava» 80.minūtē izvirzījās vadībā jau ar 3:0, kad bumbu vārtos raidīja Perepļotkins, bet pēc septiņām minūtēm Lukšim tomēr izdevās pārspēt Krūmiņu, izraujoties vienam pret vārtsargu un uzstādot mača galarezultātu - 4:0.

Pateicoties uzvarai, Rīgas «Daugava» uzlabojusi savu situāciju kopvērtējuma tabulā un tagad tikai par trīs punktiem atpaliek no trešās vietas, ko ieņem pašreizējie valsts čempioni Daugavpils «Daugava».

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ir «Skonto» klubs, kas 23 spēlēs ieguvis 55 punktus. Tikmēr «Ventspils» 22 spēlēs iekrājusi 52 punktus. Trešo vietu ar 45 punktiem 23 spēlēs ieņem Daugavpils «Daugava», kurai trīs punktus 23 cīņās zaudē Rīgas «Daugavas» vienība. Piekto pozīciju ar 31 punktu 23 spēlēs ieņem «Liepājas metalurga» komanda, kurai sešus punktus zaudē Jūrmalas «Spartaks».

«Jūrmala» ar 23 punktiem ir septītā, «Metta»/LU ar 15 punktiem atrodas pozīciju zemāk, «Jelgava» ar 13 punktiem ieņem devīto vietu, bet 12 punkti ir Ilūkstes NSS spēlētājiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils «Daugava» virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja «Gulbene».

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru «SMScredit.lv». Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu