"American Idol" zvaigzne iekaro Amerikas topu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Saimona Kauela (Simon Cowell) talantu šova "American Idol" ("Amerikāņu elks") desmitās sezonas uzvarētājs Skotijs Makrīrijs (Scotty McCreery) iekarojis ASV pieprasītāko albumu topa 1.vietu, ziņo "billboard.com".

18 gadus vecā Makrīrija debijas albums "Clear as Day" pirmajā nedēļā pārdots 197 000 eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas "Nielsen SoundScan" dati. Skotijs Makrīrijs kļuvis par jaunāko mākslinieku, kura debijas ieraksts iekarojis pirmo vietu. Pirms tam 20 gadu vecumā tas bija izdevies R&B dziedātājam un dejotājam Omarionam (savulaik B2K dalībnieks), kad topu iekaroja viņa 2005.gada plate "O".

Interesanti, ka Makrīrijs ir arī viens no retajiem "American Idol" dalībniekiem, kuram izdevies iekarot "Billboard 200" virsotni. Pirms tam 2003.gadā tas bija izdevies Rabenam Stadardam (Ruben Studdard) un Kelijai Klāksonei (Kelly Clarkson).

Tikmēr britu baltā soula dīvas Adeles "21" pakāpies uz 2.vietu (112 000), bet veterāna Tonija Beneta dueti numur 3 (71 000). Amerikāņu popkantri mūzikas grupa "Lady Antebellum" ar savu jaunāko albumu "Own the Night" pakāpusies no 6. uz 4. pozīciju (58 000).

Pagājušās nedēļas līderis - jaunā amerikāņu hiphopa zvaigzne "J. Cole" ar "Cole World: the Sideline Story" noslīdējis uz 5.vietu (54 000), bet Lil Veins (Lil Wayne) iepriekšējā nedēļā pārdevis 53 000 jaunā studijas albuma "Tha Carter IV" eksemplāru un ierindojies 6.vietā.

1990.gadu beigās populārie puiši - Marks Hopuss, Toms Delonge un Traviss Bārkers jeb poppanka grupa "Blink-182" no 2.vietas nokrituši uz 10 (31 000).

Kanādiešu dziedātāja Leslija Feista (Leslie Feist) ar savu jaunāko studijas ierakstu "Metals" debitē 7.vietā (38 000).

42 gadus vecais amerikāņu kantri dziedonis Rodnijs Atkinss (Rodney Atkins) ar "Take a Back Road" debitē 8.vietā, savukārt amerikāņu poproka apvienība "Jack's Mannequin" numur 9.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 8%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu