LTV ziņu dienests no Kolāta sagaida "stipru aizmuguri"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālisti pēc tikšanās ar potenciālo jauno vadītāju Dzintri Kolātu pauduši atbalstu viņa kandidatūrai, informēja ziņu pārraides "Panorāma" producente Dagnija Neimane. Kā pastāstīja LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, sarunā piedalījušies gan Ziņu dienesta darbinieki, gan LTV vadība.

Papildināts viss teksts un precizēts virsraksts

Žurnālisti no Kolāta sagaida "stipras aizmugures" izjūtu asās kritikas dēļ, kas vērsta pret sabiedrisko televīziju. "Galvenais, ko mēs gribam, lai aiz mums ir stiprā mugura, lai varam strādāt," LTV žurnālistu vēlmi pauda Neimane.

Savā "Twitter" kontā Kolāts ierakstījis, ka "no sākuma tā nekas, vēlāk palika bišku bail un tad atkal viss ar draudzību".

Kolāts Ziņu dienesta darbiniekiem klāstījis par saviem darbības principiem, attīstības redzējumu, kā arī iemesliem, kādēļ viņš nolēmis pamest Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu.

Kolātu izvēlējušies paši žurnālisti

Kolāts ir pašu televīzijas žurnālistu izraudzītais iespējamais kandidāts Ziņu dienesta vadītāja amatam, un piektdien notika Kolāta un žurnālistu pirmā tikšanās. LTV Ziņu dienesta vadītāja vieta būs brīva oktobra beigās pēc Mareka Gailīša aiziešanas no darba televīzijā uz sabiedrisko attiecību jomu.

"Tostarp jautājām par dažādu ekspertu nemitīgo kritikas gūzmu, kas veļas pret mums un īpaši "Panorāmu", ka tā ir bedre un viss ir slikti. Kolāts solīja, ka mūs aizstāvēs, cer uz savu pozitīvo starojumu, kas viņam līdz šim ir bijis. Mēs gan teicām, ka var gadīties, ka tas zudīs. Humora netrūka," raksturoja "Panorāmas" producente.

Kolāts atzinis, ka televīzija ir tehnoloģiski sarežģītāks process nekā radio, bet Neimane uzskata, ka "Ziņu dienesta vadītājam jau nav jāzina, kā tehniski sižetu montē".

Žurnālistiem uzdod "mājasdarbu"

LTV žurnālisti, pēc Kolāta lūguma, apkopos plusus un mīnusus pašreizējā Ziņu dienesta darbībā.

"No mūsu puses Kolāta kungam ir "jā". Saprotam, ka viņam vēl jādodas uz Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi, bet Kolāts mums atzina, ka nezina, ko viņam varētu piedāvāt, lai viņš savas domas mainītu," norādīja Neimane.

Pieļauts, ka Kolāts televīzijā darbību varētu sākt 1.decembrī.

NEPLP priekšsēdis Ābrams Kleckins sacīja, ka tikšanās ar ilggadējo Latvijas Radio ģenerāldirektoru Kolātu pēc atlūguma saņemšanas notiks otrdien, 18.oktobrī.

"Man ir jānoskaidro, ko viņš grib, lai paliktu radio ģenerāldirektora amatā. Ir runa par algu, jānoskaidro, cik tad viņš grib," teica Kleckins.

NEPLP pieļauj algas paaugstināšanu, līdzekļus meklējot radio esošajā budžetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu