Šeila ar meitu uzdejo modes skatē. Meita no mātes mantojusi stopēšanas kāri (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Modes māksliniece Šeila ar meitu, mākslas vēstures studenti un modeli Annu, Spilves lidostā modes festivālu «Riga Fashion Mood» apmeklēja labā omā. Starpbrīdī starp dizaineru jaunāko kolekciju skatēm māte ar meitu turpat skatītāju rindās iedvesmojās no mūzikas ritmiem un uzdejoja. Šeilai ar Annu mājās ir mātes un meitas attiecības, bet, izejot sabiedrībā, abas ir kā labākās draudzenes.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» modes māksliniece Šeila atklāj, ka arī viņai vajadzējis startēt ar kolekciju šajā modes festivālā, taču uz citiem medību laukiem devies ģimenes četrkājainais mīlulis – 12 gadus vecais mopsis Dora. Šeilas suņuks bija populārs, kādos tik žurnālos, pasākumos un TV pārraidēs modes dizaineres mopsis nebija gozējies! Tādēļ jo īpaši smagi bija atvadīties no ģimenes mīluļa. «Viņš nomira brīdī, kad man bija jāsāk šūt. Veselu nedēļu tā sēroju, ka pat nespēju adatā saskatīt aci, kur nu vēl diegu ievērt. Nebija garastāvokļa, lai kaut ko radītu,» smeldzīgo notikumu atminas Šeila.

Taču nu jau Šeila tikusi pāri sērām, un tādēļ arī abas ar meitu Annu klātienē apskatīja «Riga Fashion Mood» modes skates.

Meita Anna ar mammu Šeilu ir kā labākās draudzenes. «Viņa mani pārāk neapgrūtina ar savu sabiedrību. Uz mēnesi ar savu mīļoto puisi bija devusies ar stopiem uz Itāliju. Es jau vairs tik ļoti neuztraucos par Annu, jo šis bija viņas otrais ceļojums ar stopiem. Šoreiz bija mīļotais vīrietis līdzi, bet pirms tam viņa bija kopā ar draudzenēm, kurām pat vēl nebija 16 gadi. Toreiz viņas ceļoja uz Itāliju, Franciju un Briseli,» stāsta Šeila.

«Stopēt cauri Eiropai ir grūti. Atpakaļceļā jau bija rudens, līdz ar to aukstums un lietus; protams, neizsakāmi brīnišķīgs piedzīvojums,» paskaidro Anna un piebilst, ka Itālija viņai ir ļoti mīļa. «Itālija ir kā brīvdabas muzejs. Visur, kur vien sper kāju, ir māksla, māksla un māksla. Līdz ar to Itālija ir viena no tām valstīm, kuru es labprāt apceļoju,» viņa atklāj.

«Brauciena laikā mēs palikām pie vietējiem iedzīvotājiem un viesnīcās nepalikām. Iemācījos gatavot itāļu pastu un par savu gatavoto pastu pat saņēmu komplimentus no vietējiem itāļiem. Iepazināmies ar Venēcijas biennāles Itālijas paviljona kuratoru. Lūk, šādas lietas notiek, ja stopē. Tālākais mūsu maršruts bija Kapri sala, kur dzīvo mana krustmāte, kas ir apprecējusies ar itāli,» teic Anna.

Šeila sarunā atklāj, ka savulaik arī pati ļāvusies šādām avantūrām un ceļojusi ar gadījuma mašīnām. «Mēs pat abas esam ceļojušas ar stopiem,» atminas modes māksliniece.

Sarunas nobeigumā Šeila vien piebilst, ka ļoti gaida, kad meita Anna viņai dāvās mazbērniņu. «Es šausmīgi alkstu pēc mazbērniņa,» nosaka Šeila, bet Anna mammai atbild, ka noteikti arī tāda diena pienāks.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu