Nātrenei līdzīgi izsitumi - kāds ir to iemesls?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / by Waynerm

"Esmu 26. grūtniecības nedēļā. Visai pēkšņi uz pēdu augšpusēm sākās nieze un parādījās mazmazītiņas pumpiņas. Tad vienas dienas laikā uz papēžiem parādījās kas līdzīgs nātrenei un līdz vakaram atsevišķas niezošas pumpiņas uz gurniem, mazāk uz vēdera un rokām. Izsitumi ir diezgan simetriski. Kas tas varētu būt? Kā šajā situācijā būtu visprātīgāk rīkoties?" jautā kāda Māmiņu kluba lasītāja.

Konsultē Ulmaņu privātklīnikas dermatoloģe Džuljeta Ulmane.

"Viena no iespējām, kādēļ radušies niezoši, nātrenei līdzīgi izsitumi, varētu būt alerģiska reakcija no arbūza, melones, vīnogām vai cita produkta, kuru grūtniece pēdējās dienās lietojusi uzturā.

Tā kā mazulis topošās māmiņas organismā izdala dažādas vielas, iespējams, ka pārslogotas grūtnieces aknas un izsitumi radušies arī šā iemesla dēļ," skaidro Džuljeta Ulmane.

Lai precīzāk noteiktu problēmas cēloni, noteikti jādodas pie sava ģimenes ārsta

vai ginekologa un jāveic kopējā asinsaina. Tāpat ir jāpārbauda aknu proves, kas noteiks, vai nav pārslogotas grūtnieces aknas. Kamēr nav zināmi analīžu rezultāti, iespējamo izsitumu cēloni precīzi nav iespējams noteikt.

Jāatceras, ka grūtniecības laikā ziedes izsitumu mazināšanai lietot nedrīkst. Speciāliste iesaka uzņemt vairāk šķidruma. "Tad, ja izsitumu cēlonis ir alerģija, tos mazināt var, dzerot ūdeni. Iespējams, pēc pāris dienām tie izzudīs paši no sevis.

Gadījumā, ja izsitumi nemazinās un neizzūd, vadoties pēc tā, ko uzrāda analīžu rezultāti, ģimenes ārsts vai ginekologs pielāgos atbilstošas turpmākās ārstēšanas metodes," norāda dermatoloģe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu