Par īstu bērnību!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ziedot.lv jau desmit gadu garumā rūpējas, lai Latvijas bērni saņemtu labāku medicīnisko aprūpi, un dzirdes aparāti ir viena no primārajām nepieciešamībām. Valsts pagaidām vājdzirdīgiem bērniem nodrošina lineāros dzirdes aparātus, kādus citviet Eiropā jau sen neizmanto, jo tie izkropļo skaņu, radot pat spēcīgas sāpes.

«Tāpēc priecājamies jau otro gadu sadarboties ar zīmolu «Selga» akcijas «Par īstu bērnību» ietvaros, jo tā ir lieliska iespēja dāvāt šiem bērniem labāku dzīves kvalitāti, uzlabojot viņu dzirdes spējas,» TVNET stāstīja portāla Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Sešus gadus vecais Emīls Grantiņš ir viens no «Selgas» akcijas dalībniekiem. Šovasar grāmatu lasīšanai atlicinājis maz laika, jo viņam labprātāk patīk braukāt ar riteņiem kopā ar draugiem. Arī pats Emīls ir pārliecināts, ka dienās viņš noteikti brauks ar motociklu, bet ne čoperi. Emīlam būs skaļi rūcošs un dunošs sporta mocis. Puika šogad ir sācis mācības pirmajā klasē, un viņš ar nepacietību gaidīja mirkli, kad sēdēs kopā ar citiem pirmklasniekiem skolas solā un apgūs zināšanas. Par spīti vājdzirdībai un mammas uztraukumiem, ka problēma pamanīta diezgan vēlu, puisēns ļoti labi lasa. Viņš, kā jau Emīls, ir ļoti aktīvs, un zēna mamma smej, ka Ādažu skolā skolotājiem neklāsies viegli, jo klasē ir divi Emīli.

Emīla dzirdes problēmas ģimene pamanījusi pavisam nejauši. Faktam, ka zēns nedzird mammas aicinājumus doties mājās vai pusdienās, sākumā nav pievērsuši uzmanību, uzskatot, ka Emīls vienkārši nevēlas dzirdēt. Tomēr izrādījies citādi. Bērna mamma ļoti ilgi sevi šaustījusi ar domu, ka Emīlu vajadzējis ātrāk aizvest pārbaudīt dzirdi, bet kurš gan vecāks pieļaus domu, ka paša atvasei ir tādas problēmas. Pirmās skaņas, kas bērnu izbrīnījušas, saņemot lineāro dzirdes aparātu, bijuši pulksteņa tikšķi. Šobrīd, kad pie parastajiem aparātiem austiņas pieradušas, Emīls aizrāvies arī ar mūzikas klausīšanos. Vismīļākās dziesmas tiek glabātas telefonā, kura funkcijas mazais bērns pārzina līdz pat niansei. Emīla mamma pačukst, ka puika nereti dejo spoguļa priekšā.

Par to, ka skolā bērni varētu zoboties par palīglīdzekļiem austiņās, ģimene pat nedomā, jo pats Emīls tos uzskata par stilīgiem: nav daudz bērnu, kuriem ierīcītes palīdz dzirdēt!

Visiem tiem labajiem cilvēkiem, kuri iegādāsies «Selgas» cepumus, piedomājot par bērniem, kuriem nepieciešams atbalsts dzirdei, ģimene saka mīļu paldies un ir pārliecināta, ka jaunie dzirdes aparāti Emīla dzīves kvalitāti tikai uzlabos!



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu