Ceļvedis: Uguns nakts, Dziedošās ģimenes, Manhatan Short, Karlsons (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šīs nedēļas TVNET ieteiktais pasākums noteikti ir Uguns nakts Vienkoču parkā, kura galvenā ideja ir pastiept vienu īso rudens dienu garāku, ar gaismu pozitīvi uzlādēt sevi ziemas tumšajam periodam! Tomēr tiem, kuriem prāts un griba nenesas doties ārpus mājas, piedāvājam iknedēļas pasākumu ceļvedi pilsētā. Arī te ir ko redzēt, just un baudīt!

Foto: publicitātes

Kā jau katru gadu ierasts, oktobra pirmajā sestdienā Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns nakts. Tas ir noskaņu un gaismas pasākums, kas šogad notiks 5.oktobrī. 18:00 sāksies Gaismu meža iedegšana. Visa vakara garumā darbosies amatnieku darbnīcas. Vienkoču parka smēdē varēs vērot kalēja darbu, jaunuzceltajā Kokamatniecības muzeja ēkā darbosies kokamatnieks. Senā dzīvesstila apvienība «Baltava» rādīs uguns iegūšanu un citas mūsu senču sadzīves prasmes. Pie Ratnieku zāļu sievas varēs izzināt nākotni pēc rūnu zīmēm. Apvienība «Vēsturiski aktīvs» iepazīstinās ar viduslaiku cīņas mākslas niansēm un bruņinieku dzīvesstilu. Darbosies arī vilnas velšanas un aušanas darbnīcas. Dzīvo masku darbnīcā katram būs iespēja pārvērsties par kādu no meža gariņiem vai spoku. 21:00 notiks kopīgais lāpu gājiens pa Vienkoču parka naksnīgajām takām, veidojot šķietami nebeidzamu uguns čūsku. Lāpu gājiens noslēgsies ar ugunsžonglieru šovu, kuru vadīs «Fire Spirit» kopā ar perkusiju grupu «Pulsa efekts». Uguns šova noslēgumā tiks iedegts lielais ugunskurs un notiks uguns tēmai veltītas rituālas rotaļas, kuras vadīs folkloras kopa «Delve». Lai Uguns nakts taptu gaišāka un lai varētu piedalīties lāpu gājienā, līdzi jāņem degt spējīga lāpa.

TALES OF LIGATNE VILLAGE from VFS FILMS on Vimeo.

Foto: publicitātes

Transformējami apavi «Es te biju», somu kolekcija «FLIGHT ST0105», sofa «Mākonis», spēle «Neonovuss», guļamistabas kolekcija «Twins», fotosērija «Stereotipu piedzīvojums» – šie un vēl daudzi citi oriģināli, asprātīgi, kvalitatīvi un tradīcijām apvīti Latvijas dizaineru darbi būs skatāmi Rīgas starptautiskajā dizaina izstādē «Design Isle 2013», kas no 3. līdz 6. oktobrim notiek Ķīpsalā. Latvijas Dizaineru savienība (LDS) izstādē «Design Isle 2013» veidos ekspozīciju, kurā būs aplūkojami jaunākie Latvijas dizaineru darbi, kā arī pasniegs «Gada balvu dizainā 2013» – augstāko un prestižāko dizaineru darba novērtējumu Latvijā. Šogad par titulu «Gada balva dizainā 2013» cīnīsies 134 Latvijas dizaineru darbi septiņās nominācijās. Balvas ieguvēju paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks Ķīpsalā 5. oktobrī.

Rīgā rādīs īpašu ceļojošo izstādi «Senas un svētas budisma relikvijas»

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā no 4. līdz 6. oktobrim būs apskatāma unikālā ceļojošā izstāde «Senas un svētas budisma relikvijas», kas noslēgs Tibetas garīgā līdera Dalailamas vizītes Latvijā programmu. Ceļojošā izstāde «Senas un svētas budisma relikvijas» ir reta iespēja aplūkot unikālas relikvijas - kristāliem un pērlēm līdzīgus veidojumus, kas tiek atrasti pelnos pēc dižo budisma meistaru, garīgo skolotāju kremācijas. Šādu relikviju atrašana liecina, ka skolotājs dzīves laikā sasniedzis ļoti augstu garīgās attīstības līmeni. Ieeja izstādē Latvijas Mākslinieku savienības galerijā būs par ziedojumiem.

Foto: publicitātes

Rīgas kinoteātrī «Splendid Palace» 4.oktobrī tiks demonstrēta ikgadējā starptautiskā īsfilmu festivāla «Manhattan Short» programma, kurā iekļautas desmit īsfilmas. Šā gada festivāla norise Rīgā būs novatoriska ar to, ka pirms seansa skatītājiem un visiem interesentiem būs iespēja piedalīties kino forumā - tikties ar filmu veidotājiem, pieteikties kino darbnīcās un kino kastinga aģentūrā. Šā gada finālā iekļuvušas filmas no ASV, Lielbritānijas, Īrijas, Francijas, Somijas, Austrālijas. Pēdējo desmit gadu laikā sešas Manhetenas īsfilmu festivāla filmas tika nominētas Oskaram. Kino forums un festivāls «Manhattan Short 2013» kinoteātrī «Splendid Palace» sāksies plkst.19.

Foto: publicitātes

Latvijas Tautas frontes 25.gadadienas pasākuma ietvaros Kongresu namā plkst. 14.00 notiks Askolda Saulīša dokumentālās filmas «Atmodas antoloģija» pirmizrāde. Kāda ir šodienas Latvija? Kādu Latviju redzēja lielākā tautas daļa toreiz – tie, kas par tās neatkarību iestājās pirms vairāk nekā 25 gadiem? Vai Latvijas Tautas frontes laika ideāli vēl aizvien ir dzīvi? Šodienas Latvija ir valsts, kas uzcelta Tautas frontes spēkiem un kurā nu jau vesela paaudze ir uzaugusi ārpus sociālistiskās iekārtas. Latvijas Tautas frontes stāsts ir gan vairāku paaudžu, gan arī visas Latvijas vēstures stāsts.

KONCERTI

Foto: publicitātes

Sestdien, 5.oktobrī, plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks Jura Karlsona baleta «Karlsons lido…» pasaules pirmizrāde, informēja LNO Preses birojā. Pēc Astrīdas Lindgrēnes darbu motīviem iestudētā izrāde iecerēta kā Latvijas Nacionālā baleta dāvana lielajiem un mazajiem skatītājiem, sākot jauno skolas gadu. Jaunais LNO baleta iestudējums ļaus mazajiem skatītājiem izdzīvot visas slavenās Brālīša un Karlsona dēkas - pastaigu pa jumtiem, zagļu ķeršanu, pūcīgās auklītes Bokas jaunkundzes izjokošanu un smalkmaizīšu čiepšanu. Un kā īpašs saldēdiens būs grandiozas dzimšanas dienas svinības ar veselām astoņām tortēm un tikai vienu svecīti. Karlsona lomā iejutīsies Andris Pudāns un Aleksandrs Osadčijs, Brālītis būs Nataļja Lipska un Evelīna Godunova, Māte - Elza Leimane-Martinova un Viktorija Jansone, Tēvs - Raimonds Martinovs un Arturs Sokolovs, Beta - Laine Paiķe un Annija Kopštāle, Bose - Kristaps Lintiņš un Hermans Ševčenko, Bokas jaunkundze - Ints Roziņš un Arnis Līcītis, Fille - Antons Freimans un Aleksandrs Jurāns, Rulle - Māris Spriņģis un Aleksandrs Kaļivods. Pie diriģenta pults būs Mārtiņš Ozoliņš.

Foto: publicitātes

Rudens kamermūzikas festivāla laikā - 4. un 5. oktobrī - Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē koncertu sniegs par laikmetīgās mūzikas kulta ansambli dēvētais «Ensemble Modern». Ansamblis ir daudznacionāls veidojums - tā 19 mūziķi ir no Argentīnas, Bulgārijas, Indijas, Izraēlas, Japānas, Polijas, Šveices un Vācijas. Visi ansambļa mākslinieki ir augstākās klases mūziķi, kuriem ir izcila tehnika un plaša tembru palete, kā arī liela pieredze jaunās mūzikas atskaņošanā. Kā ziņots, ikgadējais Rudens kamermūzikas festivāls Rīgā, Ventspilī un Madonā notiks no 28.septembra līdz 16.oktobrim.

Foto: publicitātes

Piektdien, 4.oktobrī, plkst. 21 mūzikas un improvizācijas cienītāji aicināti uz Totaldobže mākslas centra piektdienas vakara programmu Totaldžems @Totaldobže ar mūziķu Ilvja Faulbauma (klavieres), Elitas Freibergas (vokāls) un Viestura Samta (bungas) piedalīšanos. Mūziķi, savstarpēji improvizējot un pārstāvot plaša ranga mūzika stilus un instrumentus, rada absolūti brīvu un nepiespiestu gaisotni, kurā apmeklētājs var palikt gan neitrāls skatītājs, gan arī pats iemēģināt roku džemošanā - katrā Totaldžema improvizācijas vakarā uzstājas divi vai vairāki uzaicinātie mūziķi, kuriem laipni lūgts pievienoties vēl kāds. Ieeja pasākumā – 2 Ls.

IZRĀDES

Foto: AFP /LETA

Dirty Deal Teatro 6.oktobrī pirmizrādi piedzīvos jauns, inovatīvs F.Dostojevska romāna «Noziegums un sods» iestudējums, ko veido režisori Toms Auniņš un Normunds Griestiņš. Galvenais varonis Rodions Romanovičs Raskoļņikovs ir no mācībām atskaitīts students, ideologs un slepkava, kurš ar ideju palīdzību cenšas attaisnot slepkavību. Rodions Romanovičs Raskoļņikovs ir vīruss. Viņš inficē visu, ar ko saskaras, - vai tā būtu reliģija, attiecības starp cilvēkiem vai viņš pats. Romāna radīšanas laikā Fjodors Dostojevskis paredzēja drīzo Dieva gāšanu par labu cilvēku radītām ideoloģijām, kurām sekojot turpmāko gadu laikā dzima, mira un dzīvoja simtiem miljoni Zemes iedzīvotāju. Nākamās izrādes 6.oktobrī plkst.19:00 (PIRMIZRĀDE), 7.oktobrī plkst.21:00 un 30.oktobrī plkst.19:00.

TV

Foto: publicitātes

Dziedošo ģimeņu atklāšanas reizē, 6.oktobrī, LNT skatītāji varēs ieraudzīt desmit ģimeņu sagatavotus priekšnesumus, kuras vasarā izturējušas atlases. Pirmajā raidījumā būs iespēja iepazīt Ješkinu ģimeni no Rencēniem, Aizgaļu ģimeni no Cēsīm, Mortukānu saimi no Latgales, Galiņu ģimeni no Alsungas, Molleru ģimeni no Alūksnes, Dubru ģimeni no Babītes novada Piņķiem, Milleru-Balandīnu ģimeni no Rīgas, Madlinsku ģimeni no Vecumniekiem, Reiņu ģimeni no Rēzeknes un Tēbergu ģimeni no Jūrmalas. Viena no atklāšanas raidījuma dalībniecēm ir Ješkinu ģimene, kurā dzied trīs atraktīvas un humora pilnas māsas no Rencēniem. Viņas visas trīs dzied arī ansamblī, tāpēc sadziedājušās gluži kā lakstīgalas, ko žūrija nevarēja nepamanīt šova atlasē. Māsas vieno ne tikai mūzika, bet arī piedzīvojumi, un spilgtākais no tiem – ziemā uzvēlušas pie skolas durvīm milzu sniegavīru un reiz piesējušas jaunāko māsu mežā pie koka. Savukārt kuplākā ģimene pirmajā raidījumā noteikti būs Mortukānu saime, kas ir 12 līdz 14 cilvēku sastāvā. Ģimene par savas dzimtas pilsētu uzskata Kārsavu, bet tagad izklīduši pa visu Latgales reģionu. Ģimene ir talantīga un dzied unisonā, spēlē vairākus mūzikas instrumentus, kā arī prot dejot. Šovs Dziedošās ģimenes no 6.oktobra ik svētdienu 21:00 tiešraidē kanālā LNT.

Foto: publicitātes

Šoreiz raidījumā populārs un kādu laiku neredzēts, bet nu jau ar pilnu jaudu Latvijā atgriezies dziedātājs - Dons (Arturs Šingerejs). Gundega būs sarūpējusi īpašu noskaņu patiesi skaistā galda klājumā, kur galdauta vietā tiks izmantotas krāsainas kļavu lapas.
Dona izpildījumā gardēža virtuvē taps izsmalcināti biezpiena plācenīši ar mājās gatavotu ievārījumu, toties Gundega pati ceps gardos mufinus. Donu pārsteidza viesis, un tas bija Jānis Romanovskis, radio dīdžejs un tagadējās jaunās talantu fabrikas vadītājs. Protams, būs arī vērtīgs galda padoms no Gundegas. Skatieties un dzīvojiet līdzi krāsainām noskaņām un sarunām! «Esi gardēdis!» - LNT 10:00.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu