Totaldobžē improvizācijas vakars Totaldžems

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 4.oktobrī, plkst. 21 mūzikas un improvizācijas cienītāji aicināti uz Totaldobže mākslas centra piektdienas vakara programmu Totaldžems @Totaldobže ar mūziķu Ilvja Faulbauma (klavieres), Elitas Freibergas (vokāls) un Viestura Samta (bungas) piedalīšanos. Ieeja pasākumā – 2 Ls.

Kādā vakarā realizējusies ideja par profesionālu mūziķu apvienošanos kopīgā improvizācijas vakarā pārtapusi regulārā pasākumā, kas slēpsies zem nosaukuma Totaldžems@Totaldobže. Mūziķi, savstarpēji improvizējot un pārstāvot plaša ranga mūzika stilus un instrumentus, rada absolūti brīvu un nepiespiestu gaisotni, kurā apmeklētājs var palikt gan neitrāls skatītājs, gan arī pats iemēģināt roku džemošanā - katrā Totaldžema improvizācijas vakarā uzstājas divi vai vairāki uzaicinātie mūziķi, kuriem laipni lūgts pievienoties vēl kāds. Lūk, 4. oktobra pamatsastāvs.

Ilvis Faulbaums šobrīd studē klasisko mūziku un mežragu Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā, spēlē gan mežragu, gan klavieres un dzied korī «Kamēr». Septiņus gadus pašmācības ceļā apguvis mūzikas improvizāciju un ir ikgadējs mūzikas festivāla «Saulkrasti Jazz» dalībnieks.

Viesturs Samts ir jauniešu ar īpašām vajadzībām ansambļa «Zvaigžņu dzirksts» un «Zvaigžņu Dzirksts Trio» vadītājs, kā arī «LELB Jauniešu centrs» sitamo instrumentu spēles pedagogs. Mūziķis arī vada nodarbības bērniem, tos apmācot sitamo instrumentu spēlē. Viesturs Samts piedalījies «Saulkrasti Jazz» un «Rīgas ritmi» radošajās nometnēs un meistarklasēs, ir grupas «Art De Funk» dalībnieks. Sadarbojies ar mūziķiem Arni Miltiņu, Adrianu Kukuvasu, Gunāru Kalniņu, Gacho un daudziem citiem.

Elita Freiberga sākotnēji apguvusi flautas spēli un estrādes vokālu, bet 2006. gadā pievērsusies džeza vokālam. Regulāri piedalījusies radošajā nometnē «Spožā nots», kur apguvusi džeza vēsturi, teoriju un saksofona spēli. Apmeklējusi Jolantas Gulbes meistarklases ansambļa un vokālajā dziedāšanā. Periodiski turpina apgūt džeza vokālu pie džeza dziedātājas un pasniedzējas Ingas Bērziņas, kā arī piedalījusies «Rīgas ritmu» meistarklasēs. Elita Freiberga regulāri koncertē dažādu projektu un pasākumu ietvaros Latvijā, uzstājas kopā ar grupu «Ms5».

Sākot ar oktobri, ik piektdienas vakaru savstarpēji saspēlēsies un improvizēs ne tikai mūziķi, bet arī citu disciplīnu mākslinieki, Totaldobžes mākslas centra piektdienas vakarus pārvēršot par improvizācijas vakariem.

Nākamā improvizācija piektdien, 11. oktobrī.

www.totaldobze.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu