Premjers: Būtiskākās problēmas patlaban ir LTV vadībā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Būtiskākās problēmas patlaban ir Latvijas Televīzijas (LTV) vadībā, šodien intervijā "Radio 101" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V). Taujāts, kāds ir valdības vadītāja vērtējums pēdējā laika notikumiem sabiedriskajos medijos, premjers norādīja, ka atalgojums ir tikai viena no problēmām.

Pēc Dombrovska domām, LTV problēmas sākušās jau pirms daudziem gadiem, jau treknajos gados, kad notika mēģinājumi īstenot kvalificētāko žurnālistu izspiešanu no LTV, un arī nesenie notikumi, "izspiežot Jāni Domburu parāda, ka būtiskākās problēmas ir televīzijas vadībā", sacīja premjers.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā darbu LTV pārtraukuši vairāki vadošie žurnālisti. Savukārt Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts šodien iesniedzis atlūgumu un varētu kļūt par LTV Ziņu dienesta vadītāju.

Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots apliecināja, ka trešdien no Kolāta saņēmis īsziņu par atlūgumu. Šonedēļ esot iecerēta Kolāta tikšanās ar televīzijas žurnālistiem. "Pagaidām nevaru apsteigt laiku, jo par konkrētām darba tiesiskām attiecībām mums saruna vēl nav bijusi," viņš teica.

LR ģenerāldirektors jāmeklē atklātā konkursā. Līdz jaunā vadītāja atrašanai tiks iecelts pienākumu izpildītājs, kuru meklēs no mediju vides, pirmām kārtām Latvijas Radio.

"Vēl vienu reizi tiksimies ar Kolātu un, ja viņa lēmums būs galīgs, sāksim sarunas ar radio ģenerāldirektora vietas iespējamiem izpildītājiem. Ir jāmeklē no šīs pašas vides, pirmām kārtām no radio," teica Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājs Ābrams Kleckins.

Viņš norādīja, ka radio ir daudz jautājumu, kas steidzami jārisina, tostarp sabiedriskā medija nākamā gada budžets un sabiedriskais pasūtījums.

Kleckins vēl cer Kolātu pierunāt palikt. Ja tas neizdosies, viņš vēlētos, lai Kolāts paliek amatā līdz svarīgo jautājumu atrisināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu