Kolāts iesniedzis atlūgumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts šodien iesniedzis atlūgumu, apstiprināja radio pārstāve Ginta Subbota.

Lielāku algu nesola

Kolāts atlūgumu iesniedzis Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē, un viņa pēdējā darba diena būs 11.novembris.

Kolāts atzina, ka NEPLP viņu aicinājusi palikt amatā, tomēr lielāku algu nav solījusi.

Iepriekš izskanējis, ka tas ir viens no argumentiem, kāpēc Kolāts varētu pamest radio vadību.

"Palikt lūdza, algu nesolīja," trešdien pēc tikšanās ar padomes locekļiem smējās Kolāts. Nezinu, cik ir televīzijas Ziņu dienesta vadītāja alga, bet tas, ko man piedāvāja, ir augstāks atalgojums, nekā man pašlaik," viņš teica.

Jādomā par atalgojumu radio darbiniekiem

LR ģenerāldirektors sacīja, ka būs gandarīts, ja viņa aiziešana no radio būs signāls, ka ir jādomā par atalgojumu radio darbiniekiem.

"Ja šis solis, kurš daļēji pat ir ar izmisumu motivēts, kalpo kā signāls, ka tūlīt un nekavējoties ir kaut kas jādara, tas būtu ļoti labi. Jaunajam priekšniekam tad varētu jau teikt, ka viņam nebūs 1200 latu alga, bet vairāk," uzsvēra sabiedriskā medija vadītājs.

Kleckins atlūgumu nepieņem

Latvijas Radio vēsta, ka Kolāta atlūgumu padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins vēl nav pieņēmis, jo cerot, ka izdosies Latvijas Radio ģenerāldirektoru no šī lēmuma atrunāt.

Kleckins arī atzīmēja, ka Kolāta vietā varētu būt kāds no radio darbiniekiem, piemēram, vietnieks vai kāds no kanālu vadītājiem, jo cilvēks no malas "nespēs iejusties", turklāt jau šonedēļ jāsāk plānot nākamā gada mediju budžets.

LTV pamet Gailītis

Kā ziņots, atlūgumu Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoram Edgaram Kotam septembra beigās iesniedza LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, kurš darbu turpinās sabiedrisko attiecību jomā. Gailīša pēdējā darbdiena LTV būs šā gada 24.oktobris.

Kā apstiprināja radio pārstāve Ilze Zvaigzne, Kolāts plāno kandidēt uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu