SOK saņem Ārmstrongam atņemto olimpisko medaļu (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) saņēma ASV riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam atņemto olimpisko bronzas medaļu, trešdien informēja SOK.

Ārmstrongs 2000. gadā Sidnejā izcīnīto olimpisko bronzas medaļu atdeva ASV olimpiskajai komitejai, kas to nosūtīja SOK. Medaļu novietoja SOK noliktavā Lozannā, un godalgu nav paredzēts piešķirt ceturto vietu Sidnejā ieguvušajam Spānijas riteņbraucējam Abrahamam Olano.

Medaļas atgriešanu SOK pieprasīja janvārī pēc tam, kad ASV antidopinga aģentūra izvirzīja apsūdzības Ārmstrongam, kurš vēlāk atzinās ilgstošā un sistemātiskā dopinga lietošanā. Dopinga dēļ Ārmstrongam jau pēc karjeras beigām atņēma arī septiņas uzvaras «Tour de France» velobraucienos.

Sidnejā Ārmstrongs trešo vietu izcīnīja braucienā ar atsevišķu startu. Uzvarēja Vjačeslavs Jekimovs no Krievijas, bet sudrabu ieguva vācietis Jans Ulrihs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu