Dainis Zāģeris izcīna trešo vietu Čempionu līgas posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris izcīnījis trešo vietu kārtējā Čempionu līgas posmā (The Strongman Champions League 2013), kas norisinājās Gibraltārā, TVNET informē Latvijas Spēka atlētu federācija.

Sacensības nosacīti norisinājās divas dienas. Nosacīti, jo pirmajā dienā bija tikai viens vingrinājums - autobusa vilkšana. Zāģeris atzīst, ka autobuss nebija smags, taču tas, kā atlēti tajā tika iejūgti, bija neparasti un arī ierastās virves priekšā, kas ļauj smagumu vilkt uz priekšu ērtāk, nebija.

Šajā vingrinājumā Latvijas atlēts palika sestais, bet uzvaru guva leģendārais kaimiņu atlēts Židruns Savicks, otrais palika Kristofers Radzikovskis no Polijas, bet trešais - spānis Huans Karloss Heredia.

Nākamā sacensību diena sākās ar stafeti. Stafetē uz dažāda augstuma podestiem bija jānovieto trīs apmēram 70 kg smagas mucas. Te bija nedaudz jāpaskrien, un Zāģeris šajā vingrinājumā ierindojās ceturtajā vietā. Pirmā vieta atkal Židrunam Savickam, otrs palika Solvangs no Norvēģijas, bet trešais Alekss Monens no Holandes.

Nākamais - Krucifikss, kur katrā rokā jātur 15 kg smagumi, Dainim nav mīļākais vingrinājums, un attiecīgi viņam septītā vieta. Pirmais šajā vingrinājumā norvēģis Bjorns Andrē Solvangs, otrā vieta polim Radzikovskim, bet trešā vieta Aleksam Monenam.

Arī nākamais bija ļoti interesants vingrinājums. Sākumā bija jāstumj ierastā ķerra, taču noslēgumā virs galvas divas reizes bija jāpaceļ nēši, kas svēra aptuveni 140 kg. Tikai trīs atlētiem izdevās šo vingrinājumu izpildīt līdz galam, un viņi arī savā starpā sadalīja pirmās trīs vietas. Visātrāk vingrinājumu veica Židruns, otrs palika Radzikovskis, bet trešā vieta mūsu Dainim Zāģerim.

Nākamais vingrinājums - «Hercules Hold». Abās pusēs atlētam bija pa 185 kg smagām kolonnām, kuras bija jātur uz laiku. Spēkavīru sacensībās Latvijā tas būtu līdzīgi kā mūsējie tur katrā pusē pa mašīnai. Vingrinājums bija smags. Par pārsteigumu sev pašam un pārējiem atlētiem, Dainim Zāģerim otrā vieta, piekāpjoties vien polim Kristofam Radzikovskim, bet trešo vietu atstājot Židrunam Savickam.

Sacensības Gibraltārā noslēdzās ar akmeņiem. Dainim neizdevās pacelt visus piecus akmeņus, kuru svars bija 120-185 kg. Uzceļot četrus akmeņus, mūsu atlētam septītā vieta. Šis vingrinājums vislabāk veicās Židrunam, otrs labākais rezultāts Radzikovskim, bet trešais Lauri Nami no Igaunijas.

12 atlētu konkurencē Dainim Zāģerim jau ierastā trešā vieta. Pirmais Gibraltārā Židruns Savicks, bet otrā vieta polim Kristofam Radzikovskim.

Kā atzina Zāģeris, sacensību ir tik daudz, ka mazliet jau ir jūtams nogurums un tiek domāts, vai braukt nedēļas nogalē uz sacensībām Igaunijā. Priekšā vēl ir divi čempionu līgas posmi Lietuvā un Brazīlijā un, protams, fināls, kurš norisināsies Malaizijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu