Eiro Latvijā: cenu paralēlā atspoguļošanā ir kļūdas; uzņēmējiem pagaidām aizrāda (97)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tirgotāji latu un eiro cenu paralēlā atspoguļošanā pieļauj kļūdas, taču pagaidām uzņēmējiem tiek vien aizrādīts, trešdien LTV raidījumam «Rīta Panorāma» teica Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktore Baiba Vītoliņa.

«Pirmajās dienās PTAC tikai aizrāda par nenorādītām cenām, nepareizu kurus un tamlīdzīgi, taču nekādā gadījumā netiek sastādīti protokoli un likti sodi par pārkāpumiem,» uzsvēra Vītoliņa.

Viņa informēja, ka uzņēmēji cenu atspoguļošanā pieļauj dažādas kļūdas un biežāk cenu paralēlās atspoguļošanas perioda prasības ir grūtāk izpildīt mazajiem tirgotājiem.

Vītoliņa arī aicināja

patērētājus rūpīgi sekot līdzi cenām un aizrādīt uzņēmējiem uz kļūdām.

Jau vēstīts, ka Latvijā, gatavojoties eiro ieviešanai, no 1.oktobra sākās latu un eiro cenu paralēlās atspoguļošanas periods.

Cenu paralēlās atspoguļošanas periodā cenas precēm un pakalpojumiem ir jānorāda gan latos, gan eiro, lai patērētāji varētu ātrāk pierast pie jaunās valūtas. Aprēķinot cenas, uzņēmumi drīkst izmantot tikai Eiropas Savienības Padomes noteikto fiksēto valūtas kursu - viens eiro ir 0,702804 lati, strikti ievērojot matemātiskos pārrēķināšanas principus.

Komentāri (97)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu