"Celtnieka" stadionā atklāts jauns futbola laukums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. oktobrī stadionā “Celtnieks” Daugavpilī tika atklāts jaunais futbola laukums. Veco zāles segumu nomainījis mākslīgais zāliens, kurš neatšķiras no dabīgā.

Daudzi jokoja – lai gan agrāk laukumu līdzināja, tas bija viens nelīdzenākajiem Latvijā, bet tagad šī problēma ir atrisināta.

30. aprīlī UEFA programmā “Hattrick 2” Latvijas Futbola federācija parakstīja līgumu ar Daugavpils domi. Pēc piecarpus mēnešiem jaunajā laukumā (110 x 74 m) notika pirmās spēles.

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis teica: “Pagājis aptuveni pusgads, un tagad es varu visus apsveikt ar jaunā laukuma atklāšanu. Nevar teikt, ka tas ir unikāls. Mākslīgo segumu tehnoloģijas pastāvīgi pilnveidojas, taču šis laukums ir viens no labākajiem un trešais šāda līmeņa laukums Latvijā.

Šeit ir cita pamatne, kura mazina traumatismu. Tas ir mazāks par Lužņiku laukumu Maskavā, kurā spēlē Krievijas izlase un Maskavas “Spartaks”. Cerēsim, ka stadions “Celtnieks” palīdzēs uzaudzināt jaunus Rudņevus, Isakovus, Lukjanovus.”

Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs paziņoja, ka saskaņā ar līgumu, pašvaldībai līdz 1. septembrim bija jāsagatavo laukuma pamats, bet segumu ieklāja Holandes firma. Tā specifika ir tāda, ka “zāle” aug uz augšu, tāpēc ir ērti pārvaldīt bumbu. Jebkura piespēle ir viegli kontrolējama.

Jaunais laukums paredzēts pirmās līgas komandu, BFC “Daugava” spēlēm, kā arī pilsētniekiem, kuri brīvajā laikā spēlē futbolu. Virslīgas spēlēm laukums der tikai agrā pavasarī un vēlā rudenī, kad dabīgais segums neatbilst prasībām.

Pēc simboliskās atklāšanas – lentītes pārgriešanas, pirmā sitiena tiesības pa bumbu tika piešķirtas domes priekšsēdētājai Žannai Kulakovai. Tam tika izmantota bumba, kuru par godu stadiona atklāšanai federācija uzdāvināja bērnu futbola centram. A. Isakovs pirms sitiena teica BFC “Daugava” audzēkņiem, kuri tobrīd atradās laukumā, ka bumbu saņems tas, kurš to notvers.

Ž. Kulakova, iznākusi laukuma centrā, pēc tiesneša svilpes izpildīja sitienu. Bumba aizlidoja nevis taisni, bet mainīja trajektoriju un iekrita tieši rokās Elvim Bovinam, kurš spēlē BFC “Daugava” U13 grupā.

Jaunajā stadionā “Celtnieks” pirmās spēlēja pirmās līgas komandas. Divdesmit otrajā kārtā BFC “Daugava” tikās ar “Jelgavu 2”, ar rezultātu 2:0 uzvarēja laukuma saimnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu