Siksnis: Kolāta vēlme pāriet uz LTV liecina par problēmām atalgojumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora Dzintra Kolāta iespējamā pāriešana darbā uz Latvijas Televīziju (LTV) acīmredzami liecina par problēmām atalgojuma sistēmā, norādīja LR Ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis.

"Ja cilvēks, kurš ir ieņēmis LR ģenerāldirektora amatu, apsver iespēju strādāt par zemāka līmeņa vadītāju citur, tas pierāda, ka acīmredzami kaut kas nav kārtībā ar atalgojumu," sacīja Siksnis.

Tomēr Siksnis nevēlējās nosaukt precīzus skaitļus, kādam, pēc viņa domām, būtu jābūt LR ģenerāldirektora atalgojumam. Viņš arī cer, ka Kolāts tomēr pārdomās un arī turpmāk vadīs radio.

Taču, ja Kolāts nolems pamest LR, jaunajam radio vadītājam, kas būs jāmeklē konkursā, jābūt ar pieredzi darbā masu medijos, kā arī nesaistītam ar politiskajiem spēkiem, uzskata Siksnis.

Jau vēstīts, ka Kolāts apsver iespēju iespēju kļūt par LTV Ziņu dienesta vadītāju, aizstājot šajā amatā Mareku Gailīti, kurš septembra beigās iesniedza atlūgumu. Gailītis nolēmis pāriet darbā uz sabiedrisko attiecību jomu.

Latvijas Radio mājaslapā rakstīts, ka Kolāts kā iemeslus pāriešanai darbā par LTV Ziņu dienesta vadītāju minējis atalgojumu un "jaunus izaicinājumus". Uz šo amatu Kolātu uzaicinājis LTV vadītājs Edgars Kots.

Par to Kolāts arī informējis savu tiešo vadību – Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāju. Tomēr NEPLP patlaban lūgusi vēl divas nedēļas laika, lai izvērtētu iespēju paaugstināt Kolāta atalgojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu