Kolāts plāno kandidēt uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektors Dzintris Kolāts plāno kandidēt uz Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāja amatu, apstiprināja radio pārstāve Ilze Zvaigzne.

Papildināts ar Dz.Kolāta un M.Gailīša komentāru

Kolāts cer uz lielāku algu

Kā iemesli, kādēļ Kolāts apsver domu kandidēt uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu, tiek minēti atalgojums un "jauni izaicinājumi". Tomēr Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, kas ir informēta par šo iespējamību, patlaban lūgusi vēl divas nedēļas laika, lai izvērtētu iespēju paaugstināt Kolāta atalgojumu.

Kā stāsta Kolāts, viņa atalgojums pirms nodokļu nomaksas ir 1200 latu mēnesī. Taču viņš nav informēts par patlaban vēl esošā LTV Ziņu dienesta vadītāja Mareka Gailīša atalgojuma apmēru, tomēr pārrunās par šī amata ieņemšanu Kolātam piedāvāts lielāks atalgojums nekā Latvijas Radio ģenerāldirektora ikmēneša alga. Tāpat iemesls būtu arī mazāka atbildība un iespēja strādāt ar satura veidošanu un ar to saistītām lietām.

"Iepriekš Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītāja amats bija jaukākais laiks manā mūžā. Bažas, protams, ir, jo šis amats noteikti nebūs rozēm kaisīts ceļš, taču tas ir jauns izaicinājums," piebilst Kolāts.

Tomēr Kolāts uzsver, ka vēl nav izlēmis, vai apstiprinās LTV piedāvājumu

Amatu piedāvājis Kots

Žurnāla "Ir" interneta portālam Kolāts apstiprinājis, ka "nopietni apsver iespēju" vadīt LTV Ziņu dienestu. Tiesa, tas vēl nenozīmējot pilnīgu un galīgu līguma parakstīšanu.

Uz šo amatu Kolātu uzaicinājis LTV vadītājs Edgars Kots. Par to Kolāts arī informējis savu tiešo vadību - Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāju.

Vaicāts, kā varēs sadarboties ar Kotu, Kolāts teica, ka viņiem "saskanēs gan".

Pirmais, ko viņš darīšot, ja kļūs par LTV Ziņu dienesta vadītāju, tikšoties ar kolektīvu.

Kolāts arī pieļauj, ka LTV Ziņu dienesta amatā varētu būt jūtams lielāks politiskais spiediens, nekā strādājot Latvijas Radio. Taču pret to viņam ir vairāki rīcības varianti, lai nepieļautu politiķu vēmi ietekmēt LTV saturu.

Radio darbinieki esot informēti

Kolāts šodien savā "Twitter" kontā ierakstījis: "Laba diena! Ziņoju, ka nopietni apsveru jaunu izaicinājumu, par kuru jau laikam dzirdēts." Savukārt Latvijas Radio raidījuma "Krustpunktā" kontā ierakstīts, ka "pēc vieniem runāsim par situāciju LTV. Būs laikam jāapspriež, kas notiks, ja Kolāts kļūs par LTV Ziņu dienesta vadītāju."

Kolāts par savām iecerēm sapulcē ir informējis arī Latvijas Radio darbiniekus.

Gailītis iesniedz atlūgumu

Kā ziņots, atlūgumu LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam septembra beigās iesniedza LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, kurš darbu turpinās sabiedrisko attiecību jomā.

Kā atzīmēja pašreizējais Ziņu dienesta vadītājs Gailītis, kurš drīzumā atstās šo amatu, Kolāta kandidatūru izvirzīja Ziņu dienesta darbinieku pārstāvji un "kolektīvs ļoti priecāsies", ja viņš piekritīs ieņemt Gailīša vietu.

Kots pastāstīja, ka pēc Gailīša aiziešanas viņa pienākumi tiks sadalīti starp kanāla vadītāju Baibu Šmiti un LTV vadītāja vietnieci Agnesi Mamaju un šādā sastāvā Ziņu dienests ir spējīgs strādāt bez tiešā vadītāja 1-1,5 mēnešus.

Komentējot faktu, ka iespējamais iemesls Kolāta lēmumam par labu LTV varētu būt atalgojums, Gailītis uzsvēra, ka tas ir nožēlojami, ja viņa atalgojums kā Ziņu dienesta vadītājam ir lielāks par Latvijas Radio ģenerāldirektora algu, taču, ja tā ir, tad tas noteikti esot jautājums Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei.

Gailīša pēdēja darbadiena LTV būs šā gada 24.oktobris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu