Premjers izvērtē IZM dokumentus par mediju satura pirkšanu (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») izvērtē saņemto dokumentu paketi ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) skaidrojumiem par mediju satura pirkšanu, tam būšot nepieciešams laiks, pastāstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Izglītības ministram Vjačeslavam Dombrovskim (Reformu partija) līdz piektdienai premjeram bija jāsniedz informācija par visiem IZM, tās padotībā esošo iestāžu un kapitālsabiedrību noslēgtajiem reklāmas līgumiem ar masu medijiem, par līdzekļu avotiem pakalpojumu apmaksai, kā arī jāizskaidro iepirkumu veikšanai piemērotā procedūra.

Panke norādīja, ka pakete ir bieza un premjeram būs nepieciešams laiks, lai visu iesniegto informāciju pārbaudītu un izdarītu secinājumus.

Uzreiz pēc izskanējušās kritikas IZM paskaidroja, ka pēc iepirkuma konkursa noslēgusi līgumus, lai izplatītu informatīvi izglītojošus materiālus. IZM sabiedrību vēlas informēt par izglītības jautājumiem un profesionālās izglītības iespējām, jo pēdējos gados profesionālā izglītība nepelnīti atstāta novārtā un to apvijot stereotipi.

Pagājušajā pirmdienā pēc koalīcijas sēdes premjers IZM rīcību novērtēja negatīvi.

«Šāda prakse nav pieņemama. Jāteic, ka Izglītības un zinātnes ministrija pārņem sliktākās «Saskaņas centra» tradīcijas. Šāda veida prakse ir bijusi ļoti izteikta Rīgas domē, kur tika pirkti mediji, nodrošinot kaut kādu sev labvēlīgu atspoguļojumu medijos. Es uzskatu, ka šī prakse vienkārši ir jāpārtrauc,» pirms nedēļas pēc koalīcijas sēdes teica premjers.

Iepriekš izskanējis, ka IZM mediju saturam plāno tērēt 22 tūkstošus latu.

TV3 raidījums «Nekā personīga» norādīja, ka līgumi ar medijiem un iespēja sevi popularizēt pirms vēlēšanām, netērējot pašu, bet nodokļu maksātāju naudu, līdz šim bija Rīgas abu pirmo personu Nila Ušakova («Saskaņas centrs») un Andra Amerika («Gods kalpot Rīgai») rokraksts. Persona domē, kas savulaik koordinēja līgumus ar medijiem, bija toreizējā mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu