«Pussy Riot» dalībniecei liegts sarakstīties un sazināties (21)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apcietinātā Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece Nadežda Tolokoņņikova, kura jau astoto dienu turpina badastreiku, 90 stundas turēta bez tiesībām sarakstīties un sazināties, pirmdien paziņojis viņas vīrs Pāvels Verzilovs.

23 gadus vecā filozofijas studente 23.septembrī pieteica badastreiku, medijiem izplatītajā vēstulē atklājot, ka viņai Mordvijas cietumā 17 stundas dienā bijis jāšuj uniformas un ka viņai draudēts ar nogalināšanu. Draudētāji bijuši kolonijas priekšnieka vietnieks un citas ieslodzītās.

Viņa paziņoja, ka atteiksies no ēdiena tik ilgi, kamēr netiks pārvesta uz citu cietumu.

Piektdien Tolokoņņikova tika pārvietota uz kolonijas medicīniskās palīdzības nodaļu, bet svētdien tika pārvesta no kolonijas uz vietējo slimnīcu, kas ietilpst cietuma sistēmā.

Tolokoņņikova sodu izcieš kolonijā, kas atrodas Parcas ciematā Mordvijā.

Nesniedz informāciju ģimenei

Verzilovs ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka slimnīcas vadība liegusi viņam satikt sievu, piebilstot, ka tādējādi ģimene no viņas nav saņēmusi nekādu ziņu jau 90 stundas.

Verzilovam nav atļauts sazināties ar sievu arī pa telefonu.

«Viņi izskaidroja to ar faktu, ka viņas veselības stāvoklis ir tik slikts, ka viņa nespēj runāt ar savu aizstāvību,» norādīja Verzilovs.

Svētdien Verzilovs publiskoja atklātu vēstuli Federālā soda izpildes dienesta vadītājam, protestējot pret Tolokoņņikovas turēšanu bez tiesībām sarakstīties un sazināties.

Notiesāta par huligānismu un reliģisko naidu

Tolokoņņikova un vēl viena «Pussy Riot» dalībniece Marija Aļohina izcieš divu gadu cietumsodu par huligānismu, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Pērn 21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

Pagājušā gada augustā Maskavas tiesa piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Tolokoņņikovai, Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu.

Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu