Stethems atkal nogalina. Killeru elite

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Filmas "Kurjers" ("Transporter") producents piedāvā asa sižeta filmu ar lielisku aktieru ansambli "Killeru elite" ("Killer Elite"). Galvenajā lomā Džeisons Stethems (Jason Statham) un Roberts De Niro (Robert De Niro). Filma jau no šodienas skatāma uz Latvijas kino ekrāniem.

Stethems lēnām, bet pamatīgi kļūst par mūsdienu Čaku Norisu

Apraksts: Speciālo uzdevumu vienības aģents Denijs (Džeisons Stethems) uzzina, ka viņa bijušais kolēģis un skolotājs Hanters (Roberts De Niro) nokļuvis slepena militāra grupējuma gūstā. Denijs izdarīs visu, lai atbrīvotu bijušo kolēģi un senu draugu! Lai to īstenotu, viņam nāksies pacīnīties ar slīpētāko killeru komandu, ko vada Spaiks (Klaivs Ovens).

Pārdomas: Godīgi sakot, es pat nezinu ko var pateikt par Stethema filmu. Tie kas zina kas ir Džeisons Stethems un kādās filmās viņš filmējas, tie tāpat jau nojauš ko no viņa filmām var sagaidīt. Tie, kas par šo aktieri dzird pirmo reizi, visticamākais, ka dzīvo uz Mēness vai Ziemeļkorejā. Vienā teikumā Stethemu var nodefinēt šādi, viņš filmējās pārsvarā tādās filmās, kurās viņam jāatveido tēls, kurš visiem var sadot pa muti. Divreiz.

Filmēties viņam patīk un biogrāfijā (jeb, kā kinokults.lv to nosauca, Stethemogrāfijā) ir jau desmitiem filmu, katru gadu viņš filmējas vidēji trijās filmās. Visdīvainākā Stethema izvēle ir bijusi piekrītot uzņemties bēdīgi slavenā režisora Uves Bola (Uwe Boll) grāvējā "In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale", daudzi tic, ka tas ir zemākais, kur aktieris var nonākt, bet

labākā filma Stethemam ir un paliks "Snatch"

.

Man, tāpat kā daudziem citiem vienmēr ir patikušas asa sižeta filmas, jeb kā tautā tās sauc, bojeviki. Deviņdesmitie pagāja skatoties kasetes ar Brūsa Vilisa, Žana Kloda van Dammes, Čaka Norisa, Stalones un Dolfa Lungrēna kaušanos pret ļaunajiem vai vienam pret otru. Tagad modē ir Stethems un nākas ar to samierināties.

"Killeru elite" uzņemta pēc skandalozā Ranulfa Fīnsa (Ranulph Fiennes) dokumentālā romāna "The Feather Men", tātad tā balstīta uz patiesiem, bet nepierādītiem un noliegtiem notikumiem.

Filma notikumi norisinās astoņdesmitajos gados un Stethema atveidotais algotnis Denijs pēc kāda darba apsola sev un pārējiem, ka ar slepkavošanu vairs nenodarbosies. Diemžēl De Niro atveidotais Denija kolēģis Hanters nespēj atturēties no kāda "darbiņa" par kuru sola ne daudz, ne maz, bet 6 miljonus ASV dolāru. Iekļūstot ķibelē, Denijam nākas doties palīgā un izdarīt darbu Hantera vietā, pretējā gadījumā viņa kolēģim nāktos sķirties no savas dzīvības. Darbs nav vienkāršs, ir jānogalina vairāki rūdīti slepkavas, kas nav ar pliku roku ņemami.

"Killeru elite" patiesībā ir labāka, nekā es biju gaidījis, jo tajā bija pietiekami daudz ticamības faktoru, kas filmā notiekošajam brīžīem lika pat noticēt. Žēl, bet šo sajūtu izbojāja vien daži kadri, jo īpaši, aktīva kaušanās mirklī, kad rokas pieķēdētas pie krēsla ar rokudzelžiem un pie tā vainojams tikai un vienīgi filmas režisors Gerijs Makendrijs (Gary McKendry). Nesaprotu, kāpēc viņš nodarīja filmai un tās skatītājiem to, ko viņš nodarīja ar šīm dažām super pārspīlētajām epizodēm, bet izlietu ūdeni nesasmelsi. Tāpat dīvaini šķita, kā filma skatītāju iepazīstina ar galvenā varoņa lielo mīlestību, Anni, kuru atveido Ivonna Strahovska (Yvonne Strahovski), daudziem noteikti šī aktrise asociējas ar seriālu "Čaks" ("Chuck"). Šie itkā atmiņas kadri šķiet neloģiski un haotiski samontēti, bieži nevietā, tādi kā samocīti kadri, kas īsti neļauj saprast vai šī ir atmiņa vai filmā notiekošais ir reālais laiks.

Foto: Kadrs no filmas

Runājot par Robertu De Niro, šķiet, reklāmrullīša nobeigumā dzirdamie vārdi "I Gotta Cover My Expenses" (man jānosedz mani tēriņi) ir atslēgas vārdi viņa līdzdalībai šajā filmā. Tēlo viņš lieliski, bet reāli filmā viņu redzēt var labi ja 10 minūtes, pārējo laiku plosās Stethems ar ļaundara atveidotāju Klaivu Ouenu (Clive Owen).

Nobeigumā, šī nav gluži tipiska Stethema filma, jo lai arī viņš atkal visiem sit pa seju un nogalina, šoreiz viņš to dara negribīgi. Jā, smieklīgi tas skan, bet piekritēji sapratīs. Ja patīk asa sižeta filmas, ja patīk Stethema filmas, tad "Killeru elite" noteikti ir tā, kas jāapmeklē.

Vērtējums: 7/10

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu