«Pussy Riot» dalībniece Tolokoņņikova ievietota cietuma slimnīcā (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece Nadežda Tolokoņņikova, kas ieslodzījumā pieteikusi badastreiku, pēc ārstu ieteikuma pārvesta uz cietuma slimnīcu.

Tolokoņņikova svētdien ievietota 21.ārstnieciski profilaktiskajā iestādē jeb cietuma slimnīcā, kas atrodas Mordvijas republikas Baraševas ciematā, aģentūrai AFP apstiprināja iestādes dežurants. Līdz šim Tolokoņņikova atradās labošanas darbu kolonijā Mordvijas Parcas ciematā.

Jau vēstīts, ka pirmdien Tolokoņņikova paziņoja, ka sāk badastreiku, lai protestētu pret, kā viņa pati raksturoja, vergu darba apstākļiem un nāves draudiem soda izciešanas kolonijā. Savukārt otrdien Tolokoņņikova tika ievietota vieninieka kamerā. Kolonijas administrācija to pamatoja ar Tolokoņņikovas paziņojumiem, ka viņa saņēmusi draudus no administrācijas un citām ieslodzītajām. «Pussy Riot» dalībniece sūdzējās, ka vieninieka kamerā esot auksti, neērti un nepietiekams apgaismojums. Piektdien pēc ārstu ieteikuma Tolokoņņikova tika ievietota kolonijas medicīnskajā daļā.

23 gadus vecā Tolokoņņikova izcieš divu gadu cietumsodu par «Pussy Riot» uzstāšanos Kristus Glābēja baznīcā Maskavā, kas bija vērsta pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu