"Kaiser Chiefs" ir satraukti par ģitārmūzikas nākotni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu grupas "Kaiser Chiefs" dalībnieki atzinuši, ka ir satraukti par ģitārmūzikas nākotni. Viņi uzskata, ka jaunajām grupām "izsisties" un izveidot ilgstošu karjeru kļuvis daudz grūtāk, vēsta "NME.com".

Sarunā ar izklaides portālu "Bang Showbiz" grupas solists Rikijs Vilsons (Ricky Wilson) izteicies, ka nākotnē ģitārmūzikas grupām būs sarezģīti veidot dzīvotspējīgu karjeru. Rokgrupas eksistēs, taču tās negūs tik milzīgus panākumus kā agrāk.

"Vienmēr tiks radīta jauna mūzika, tā ir nepieciešamība," viņš teicis.

"Taču vai tie būs pieci puiši ar ģitārām, neesmu drošs.

Kaut kur jau garāžā viņi spēlēs."

Grupas basģitārists Saimons Rikss (Simon Rix) piebildis, ka ierakstu kompāniju lejupslīde ir būtisks faktors, kas mazina jaunajām grupām iespējas gūt panākumus.

"Jaunai grupai ir nepieciešams atbalsts, kā mums, kad mums tika dota iespēja koncertēt, tikt radio un televīzijā. Tas ir ierakstu kompāniju sniegtais atbalsts. To viņi dara. Tagad ir savādāk. Atbalsts vairs nav tik liels, jo kompānijas bieži nesaņem neko atpakaļ," viņš komentējis.

Atgādinām, ka grupa šogad izdevusi jaunu studijas albumu "The Future Is Medieval", kas klausītājiem bija pieejams jau jūnija sākumā, kad grupas mājas lapā tika publicētas 20 jaunas dziesmas, kuras pēc katra klausītāja izvēles bija iespējams sakārtot sev tīkamā secībā.

2012.gadā grupa iecerējusi doties plašā Apvienotās Karalistes koncerttūrē.

Atgādinām, ka jau 12.oktobrī "Kaiser Chiefs" uzstāsies jaunajā "Palladium" koncertzālē.

"Kaiser Chiefs" ir dibināta 2003. gadā Anglijas ziemeļu pilsētā Līdsā. Grupas debijas albums "Employment" 2005. gadā ieguva trīs britu mūzikas balvas, tas tika nominēts Merkurija balvai kā labākais albums, un singls "Oh My God" nokļuva Apvienotās karalistes singlu topa 6. vietā. 2007. gadā šīgada "Positivus" festivāla viesis Marks Ronsons kopā ar britu dziedātāju Liliju Alenu (Lily Allen) izdeva šīs dziesmas kaverversiju. Savukārt "Kaiser Chiefs" 2007. gadā izdotais otrais albums "Yours Truly, Angry Mob" sasniedza Apvienotās karalistes albumu topa 1. vietu un ar singlu "Ruby" iekļuva topu pirmajās vietās visā pasaulē.

Biļetes "Biļešu Serviss" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu