Top10 ietekmīgākie jaunie popmūziķi ASV (50)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Mūzikas izdevums «Billboard» atzinis britu/īru puišu popgrupu «One Direction» par ietekmīgākajiem jaunajiem mūziķiem. Grupa ierindojas pirmajā vietā ikgadējā «Billboard» topā, kas godina to mūziķu sasniegumus, kas nav vecāki par 21 gadu. «One Direction» ir pirmā britu grupa, kuras pirmie divi albumi uzreiz iekļuvuši «Billboard 200» topā. Viņu dziesmas pēdējā gada laikā baudījušas lielu popularitāti, un veiksmīga bija arī koncertfilma «One Direction: This Is Us», kuras globālie kases ieņēmumi pirmajā nedēļā bija 58 miljoni ASV dolāru.

 
10. «Emblem3»
10. «Emblem3» Foto: Publicitātes foto

10. «Emblem3»

10. «Emblem3»

Top10 atklāj Vašingtonas regejpopa trio «Emblem3», kas izveidojies 2007. gadā. Vēlāk puiši - divi brāļi (Wesley Stromberg, Keaton Stromberg) un draugs (Drew Chadwick) pārcēlās uz Kaliforniju un noslēdza ierakstu līgumu ar Saimona Kauela (Simon Cowell) izdevniecību «Syco Records».

Grupas pirmais singls «Chloe (You're the One I Want)» guva lielus panākumus un arī debijas albums «Nothing to Lose» pirmajā nedēļā startēja samērā veiksmīgi - 46 000 pārdotu kopiju.

 
9. Kodijs Simpsons
9. Kodijs Simpsons Foto: Publicitātes foto

9. Cody Simpson

9. Kodijs Simpsons

Austrālijas jauneklis Kodijs Simpsons (Cody Simpson) jau 13 gadu vecumā parakstīja līgumu ar lielo vali «Atlantic».

Šobrīd puisim ir 16 un viņa kontā ir divi albumi. Pēdējais no tiem «Surfer's Paradise» izdots šovasar.

 
8. Skotijs Makrīrijs
8. Skotijs Makrīrijs Foto: Publicitātes foto

8. Scotty McCreery

8. Skotijs Makrīrijs

2011. gadā Saimona Kauela talantu šova «American Idol» («Amerikāņu elks») desmitās sezonas uzvarētājs, 18 gadus vecais kantrī dziedonis Skotijs Makrīrijs (Scotty McCreery) ar savu albumu «Clear as Day» pārliecinoši iekaroja ASV albumu topu.

Šogad, oktobra vidū klajā nāks trešais jaunekļa albums «See You Tonight» un visticamāk arī tas gūs lielus panākumus.

 
7. Ostins Mahone
7. Ostins Mahone Foto: Publicitates foto

7. Austin Mahone

7. Ostins Mahone

17 gadus vecais Ostins 2011. gadā kļuva par video vietnes «Youtube» zvaigzni un savā koncerttūrē viņu uzaicināja piedalīties pati Teilore Svifta. Šobrīd puisis gatavo savu pirmo solo albumu.

 
6. Lorde
6. Lorde Foto: Publicitates foto

6. Lorde

6. Lorde

Ja uz sitienu jānosauc kādas populāras Jaunzēlandes grupas, tad noteikti prātā nāk brāļi Finni un viņu «Crowded House», Filipa jeb Pipa Brauna (Phillipa Brown) - mūziķe, kas pazīstama kā projekta «Ladyhawke» autore, varbūt viena hita meistari «The Naked And Famous» (vēl joprojām, šķiet, «Zelta zivtiņas» reklāmās skan «Young Blood» motīvs), Gotjē slavenā hita līdzautore Kimbra... un tas arī ātrumā viss.

Šogad šim nelielās Okeānijas valsts mūziķu sarakstam droši var piepulcināt sešpadsmitgadīgo dziedātāju Lordu (Lorde) jeb īstajā vārdā Ellu Jeliču-Okonoru. Meitene, kuru mūzikas bosi skolas talantu konkursā jau noskatījuši, kad viņai bija tikai 12 (tur viņa, starp citu, dziedāja Dafijas «Warwick Avenue»), ļoti veiksmīgi startējusi Amerikas mūzikas tirgū, savu pirmo digitāli izdoto mazalbumu «The Love Club» pārdodot jau vairāk nekā 60 000 kopiju.

Īpaši veiksmīgs izrādījies singls «Royals».

Meitenes debijas albums «Pure Heroine» klajā nāks 30. septembrī, un mediji dziedātājai ar samtaino, mazliet piesmakušo balss tembru prognozē lielus panākumus.

 
5. Ērls Svetširts
5. Ērls Svetširts Foto: Publicitātes foto

5. Earl Sweatshirt

5. Ērls Svetširts

Ērls Svetširts (Earl Sweatshirt) pārstāv skandalozo hiphopa grupējumu «Odd Future». Repera jaunais albums «Doris», kas izdots šogad, seko 2010. gada ierakstam «Earl», kuru tolaik 16 gadus vecais reperis izdalīja bez maksas. Jaunajā platē piedalās vairāki čomi no «Odd Future» (Domo Genesis, Frank Ocean, Casey Veggies, Tyler, the Creator), kā arī leģendārais RZA un Maks Milers (Mac Miller).

 
4. Ariana Grande
4. Ariana Grande Foto: Publicitātes foto

4. Ariana Grande

4. Ariana Grande

Amerikāņu televīzijas kanāla «Nickelodeon» zvaigzne (seriāls «Victorious, iCarly»), par «jauno Meraiju Keriju» dēvētā dziedātāja un aktrise Ariana Grande (Ariana Grande) šobrīd ir viena no spēcīgākās balss īpašniecēm popmūzikā. Meitenei prognozē gaišu nākotni.

 
3. Miley Cyrus
3. Miley Cyrus Foto: Publicitātes foto

3. Miley Cyrus

3. Mailija Sairusa

Trešajā vietā šajā topā dumpīgā Mailija Sairusa, kuras popularitāti pēdējā laikā vairojusi daudz kritizētā uzstāšanās MTV mūzikas video balvu ceremonijā. Viņas jaunākais singls «Wrecking Ball» uzreiz iekļuva «Billboard Hot 100» topa pirmajā vietā, kamēr videoklips sasniedza «Vevo» skatījumu rekordu.

 
2. Justin Bieber
2. Justin Bieber Foto: AP/ScanPix

2. Justin Bieber

2. Džastins Bībers

Bez komentāriem...

 
1. One Direction
1. One Direction Foto: REUTERS/ScanPix

1. «One Direction»

1. «One Direction»

Britu mūzikas triumfs. Pieci jauni bīberi.

Puiši iekarojuši ne tikai visas pasaules mūzikas topus, bet veiksmīgi startējuši arī kino. Pirms dažām nedēļām Ziemeļamerikas kinoteātros populārākā izrādījusies «One Direction» dokumentālā filma «This Is Us» («Tie esam mēs»).

Komentāri (50)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu