Jaunieši interesējas par iespējām iestāties KNAB (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) šodien atvērto durvju dienā apmeklēja aptuveni 130 jaunieši.

KNAB informēja, ka šodien KNAB ciemojās jaunieši no vairākām Rīgas, Siguldas un Ogres skolām. Sešām apmeklētāju grupām - aptuveni 130 cilvēkiem - bija iespējams klātienē tikties ar KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku un uzklausīt viņa viedokli par jauniešu lomu cīņā pret korupciju.

KNAB priekšnieks jauniešiem ar ilustratīviem piemēriem norādīja uz iespējamām sekām prettiesiskai rīcībai. Jaunieši no viņa saņēma KNAB nozīmīti un uzzināja nedaudz vairāk par radošo darbu konkursu jauniešiem, ko KNAB izsludinās nākamnedēļ.

Līdztekus jaunieši tikās ar korupcijas novērsējiem un apkarotājiem un vairāk uzzināja par viņu darba ikdienu un darba «ieročiem» - likumu un pildspalvu, apskatīja ar korupcijas tēmu saistītu karikatūru izstādi un vairāk uzzināja par korupcijas riska faktoriem.

Ikvienam bija iespēja uzzināt vairāk par kukuļošanas atklāšanas vēsturiskajām metodēm, aplūkot agrāk operatīvajā darbībā izmantoto tehniku un aprīkojumu un uzmērīt operatīvo darbinieku formu.

Skolēni no Siguldas Valsts ģimnāzijas un Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskolas pēc KNAB apmeklējuma atzina, ka vislielāko interesi piesaistīja tieši vēsturiskā tehnika, iespēja uzvilkt KNAB operatīvo darbinieku apģērbu un praktiskie piemēri no darbinieku ikdienas.

Vienlaikus KNAB darbinieki atbildēja uz visiem interesējošiem jautājumiem, tajā skaitā arī par to, kā kļūt par KNAB darbiniekiem un kādas zināšanas nepieciešamas viņu darbā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu