IZM sagatavo paskaidrojumus par satura pirkšanu medijos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi paskaidrojumus premjeram Valdim Dombrovskim («Vienotība») par mediju satura pirkšanu, tomēr par izdarītajiem secinājumiem nestāsta.

Ministra biroja vadītāja Anna Kononova norādīja, ka vispirms paskaidrojumi jāizvērtē premjeram un pēc tam IZM sniegs informāciju.

Viņa arī pagaidām nekomentē, vai IZM pieļauj, ka noslēgtos līgumus varētu arī lauzt, tā kā tie ir kritizēti.

Uzreiz pēc izskanējušās kritikas IZM skaidroja, ka noslēgusi līgumus iepirkuma rezultātā ar mērķi izplatīt informatīvi izglītojošus materiālus. IZM sabiedrību vēlas informēt par izglītības jautājumiem un profesionālās izglītības iespējām, jo pēdējo gadu laikā profesionālā izglītība nepelnīti atstāta novārtā, to apvijot stereotipi.

Izglītības ministram Vjačeslavam Dombrovskim (Reformu partija) līdz piektdienai premjeram jāsniedz informācija par visiem IZM, tās padotībā esošo iestāžu un kapitālsabiedrību noslēgtajiem reklāmas līgumiem ar masu medijiem, par līdzekļu avotiem pakalpojumu apmaksai, kā arī jāskaidro iepirkumu veikšanai piemērotā procedūra.

Pirmdien pēc koalīcijas sēdes premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») šādu rīcību novērtēja negatīvi.

«Šāda prakse nav pieņemama. Jāteic, ka Izglītības un zinātnes ministrija pārņem sliktākās «Saskaņas centra» tradīcijas. Šāda veida prakse ir bijusi ļoti izteikta Rīgas domē, kur tika pirkti mediji, nodrošinot kaut kādu sev labvēlīgu atspoguļojumu medijos. Es uzskatu, ka šī prakse vienkārši ir jāpārtrauc,» pirmdien pēc koalīcijas sēdes teica premjers.

Iepriekš izskanējis, ka IZM mediju saturam plāno tērēt 22 tūkstošus latu.

TV3 raidījums «Nekā personīga» svētdien norādīja, ka līgumi ar medijiem un iespēja sevi popularizēt pirms vēlēšanām, netērējot pašu, bet nodokļu maksātāju naudu, līdz šim bija Rīgas abu pirmo personu Nila Ušakova («Saskaņas centrs») un Andra Amerika («Gods kalpot Rīgai») rokraksts. Persona domē, kas savulaik koordinēja līgumus ar medijiem, bija toreizējā mēra preses sekretāre Kononova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu