85 gadu vecumā apprecējusies Albas hercogiene

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Albas hercogiene Marija del Rosaria Sajetana Fitsa-Džeimsa Stjuarte i Silva trešdien apprecējusies ar 25 gadus jaunāko Alfonso Diesu - parastu ierēdni bez aristokrātiskas izcelsmes. Šīs ir hercogienes trešās laulības.

Kāzu ceremonija, kas sākās plkst.13 pēc vietējā laika, norisinās 85 gadus vecajai līgavai piederošās Dvenjasas pils kapelā, kurā hercogienei esot ļauts iejāt uz zirga.

85 gadus vecās hercogienes laulību jautājums tika plaši apspriests Spānijas plašsaziņas līdzekļos, jo hercogienes ģimene šīs laulības neatbalsta, uzskatot, ka Diess vēlas ar viņu precēties tikai naudas dēļ.

Ģimenes protestu dēļ hercogiene pat nolēmusi atteikties no savas bagātības,

kas saskaņā ar dažādiem aprēķiniem svārstās no 600 miljoniem līdz 3,5 miljardiem eiro (422 miljoniem līdz 2,5 miljardiem latu). Lai varētu apprecēties ar savu mīļoto, spāņu aristokrāte starp saviem četriem dēliem un vienu meitu sadalīja lielāko daļu savas bagātības, ieskaitot pilis, savrupmājas, mākslas darbus un citus vērtīgus īpašumus. Saskaņā ar vienošanos viņa paturēs kontroli pār saviem īpašumiem līdz pat savai nāvei.

Pirms kāzām kādā intervijā hercogiene paskaidroja, ka viņa nevar neprecēties. "Esmu pret šķiršanos, pret abortiem, pret visām šīm šausmām," sarunā ar Spānijas ziņu aģentūru EFE skaidroja hercogiene.

"Esmu ticīga katoliete. Tāpēc es precos trešo reizi.

Diemžēl divi mani iepriekšējie vīri nomira." Runājot par savas ģimenes iebildumiem pret šīm laulībām, hercogiene paskaidroja, ka viņas bērni un draugi bija pret, "kamēr viņi saprata, kāda lieluma cilvēks viņš ir".

Lai kaut ar acs kaktiņu paskatītos uz hercogieni, pie pils ieejas pulcējās aptuveni 50 cilvēki, ieskaitot vairākas savos labākajos tērpos ģērbušās sievietes. "Man man ļoti patīk tādas lietas, un mēs viņu ļoti mīlam," atzina 68 gadus vecā Espreransa Asanona, kas ieradās pie pils kopā ar divām draudzenēm.

Spānijas mediji un jo sevišķi tabloīdi kāri tver katru detaļu. Kā vēsta tenku lapa "Divinity",

kāzu mielastā galdā tiks likta tradicionālā Andalūzijas zupa gaspačo,

rīsi ar omāru, liellopa fileja Velingtona gaumē, kā arī rīsu pudiņš.

Pirmo reizi Albas hercogiene apprecējās 21 gadu vecumā ar oficieri Pedro Luisu Martinesu de Iruho i Artakosu. 1972.gadā viņa kļuva par atraitni un otro reizi apprecējās pēc sešiem gadiem. Toreiz par viņas izredzēto kļuva teologs un bijušais jezuītu mācītājs Hesuss Agire i Ortiss de Sarate. Šīs laulības bija ne mazāk skandalozas par šīm, jo Agire bija dzimis ārlaulībā. Viņš nomira 2001.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu