Pēc "Karaļa lauvas" panākumiem plāno vēl četrus 3D rimeikus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc klasiskās animācijas filmas "The Lion King" ("Karalis lauva") 3D versijas panākumiem Holivudas kinostudija "Walt Disney Company" nolēmusi pārveidot stereoskopiskā formātā vēl četras animācijas filmas - "Finding Nemo" ("Meklējot Nemo"), "The Little Mermaid" ("Mazā nāriņa"), "Beauty and the Beast" ("Skaistule un briesmonis") un "Monsters Inc" ("Mošķīši").

1991.gada filmas "Beauty and the Beast" ("Skaistule un briesmonis") 3D versija nonāks uz ekrāniem nākamā gada janvārī, savukārt 2012.gada septembrī 3D kinozālēs būs skatāma filma "Finding Nemo" ("Meklējot Nemo"), kas savu pirmizrādi piedzīvoja 2003.gadā.

2013.gada janvārī ieplānota filmas "Monsters Inc" ("Mošķīši) 3D versijas pirmizrāde, savukārt tā paša gada septembrī uz ekrāniem parādīsies "The Little Mermaid" ("Mazā nāriņa").

"Lieliski stāsti un raksturi nenoveco, un Disneja kompānijai ir paveicies ar abiem,"

savā paziņojumā norādīja kinokompānijas "Walt Disney Studios" prezidents Alans Bergmans. "Mēs esam sajūsmā par iespēju sniegt visa vecuma skatītājiem iespēju noskatīties viņu iemīļotos stāstus jaunā, satriecošā veidā, 3D formātā - vai jaunākās paaudzes gadījumā - pirmo reizi uz lielā ekrāna."

Jau ziņots, ka filmas "The Lion King" ("Karalis lauva") 3D versija Ziemeļamerikas kinoteātros guva pārsteidzošus panākumus, pirmizrādes nedēļā ieņemot 29,3 miljonus ASV dolāru (15,6 miljonus latu), divkārt pārspējot kompānijas prognozes. Pagājušās nedēļas beigās kinolente bija ieņēmusi 79 miljonus.

Jau agrāk kinostudijas ir mēģinājušas izdot savas veiksmīgākās animācijas filmas 3D formātā, to skaitā arī animācijas filmas "Toy Story" ("Rotaļlietu stāsts") un "Toy Story 2" ("Rotaļlietu stāsts 2"). Abu animācijas filmu 3D versijas ienesa gandrīz 65 miljonus ASV dolāru. Taču šī bija pirmā reize, kad 3D tehnoloģija pielietota ar roku zīmētai animācijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu