Mēneša albums: Holy Ghost!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Esmu palicis parādā septembra Mēneša albumu. Pagājušomēnes bijuši vairāki lieliski mūzikas ieraksti, kuri droši varētu pretendēt uz Mēneša albuma godu, taču arī šoreiz esmu izvēlējies plati, kas izdota agrāk, proti, aprīļa sākumā.

Holy Ghost! "Holy Ghost!"

(DFA)

11/12

Atgādinu, ka Mēneša albuma atlases kritēriji nav balstīti uz ieraksta komerciālajiem panākumiem (tad, visticamāk, būtu jākronē repera Lil Veina (Lil Wayne) jaunais CD), bet gan uz subjektīvu "TVNET Mūzikas" redaktora gaumi.

Šo Bruklinas dueta "Holy Ghost!" - Nikolasa Milhisera (Nicholas Millhiser) un Aleksandra Frankela (Alexander Frankel) debijas plati bieži klausos gan darbā (kolēģiem nav bijuši nekādi iebildumi), gan auto, un tā pamatīgi iesēdusies manā apziņas fonotēkā. Varbūt esmu šo ierakstu pārklausījies un pārvērtējis, taču tas ne reizi nav mani sācis garlaikot, tieši otrādi - tas ir viegls, melodisks, neuzbāzīgs, vienlaikus smalks un saturiski daudzslāņains ieraksts, kas balstās uz labām melodijām un pārbaudītām 1980.gadu popmūzikas vērtībām.

Muzikāli šo ierakstu var droši likt blakus tādiem deju indie māksliniekiem kā "Junior Boys", "The Juan Maclean", "Ford & Lopatin", "Cut Copy", veterāniem "New Order" u.c.

Īsā grupas vēsture ir šāda: Milhisers un Frankels iepazinušies Ņujorkā, kad mācījušies kopā pamatskolā. Viņi sākotnēji muzicēja hiphopa grupā "Automato" (J Dilla bija viņu elks), un viņu debijas albumu producēja "DFA records" dibinātāji - Džeimss Mērfijs (James Murphy) un Tims Goldsvortijs (Tim Goldsworthy). "Automato" drīz pajuka un abi jaunekļi sāka remiksēt citu mūziķu dziesmas, pievērsās popmūzikai. 2007.gadā tiek izdots nu jau "Holy Ghost!" debijas singls "Hold On". Seko daudzi remiksu piedāvājumi no tādiem māksliniekiem kā Moby, Cut Copy un MGMT. 2010.gadā tiek izdots dueta mazalbums "Static on the Wire", notiek pirmie dzīvie koncerti kopā ar "LCD Soundsystem". Šogad dienas gaismu ieraudzījis arī debijas albums "Holy Ghost!".

Albumā grūti izcelt kādu vienu superhitu, grūti atrast arī kādu izteikti vāju dziesmu.

Perfekts gaumīgas popmūzikas paraugs!

Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums - 04.04.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu