«Bites blūza klubs» aicina uz jaunajām telpām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ar sešu spēcīgāko Latvijas blūza kolektīvu uzstāšanos trīs dienas no ceturtdienas līdz 28.septembrim tiks svinēta «Bites blūza kluba» 13.sezonas atklāšana jaunajās telpās Dzirnavu ielā 57a. Kā informē kluba direktors un līdzīpašnieks Dailes Zigis, sezonas atklāšana tradicionāli tiek atzīmēta septembrī par godu pasaulē slavenā blūzmeņa BB Kinga dzimšanas dienai, kas ir 16.septembrī. 13.sezonas atklāšanā kluba apmeklētājus gaida daudzi pārsteigumi - gan muzikāli, gan gastronomiski.

Ceturtdien koncerts sāksies plkst.20. Tajā uzstāsies grupas «Keksi», «Latvian Blues Band», «Bite's Blues band», «Coolmans Report», «Bunch of Gentlemens» un «Fortress».

Toties 27.septembrī un 28.septembrī koncerts sāksies plkst.21. Tajā uzstāsies grupas «Latvian Blues Band», «Bite's Blues band», «Coolmans Report», «Bunch of Gentlemens» un «Fortress».

Pēc 13.sezonas atklāšanas klubs uz pāris nedēļām tiks aizvērts, lai pilnībā pabeigtu rekonstrukcijas darbus.

«Bites blūza klubs» ar saviem labajiem darbiem nes pasaulē Latvijas un Rīgas vārdu. Jauno klubu ir iekārtojis interjera dizaineris Aigars Zariņš. Klubs izvietots trijos stāvos ar kopējo platību 540 kvadrātmetri, tajā ir aptuveni 200 sēdvietas. Iepriekšējās telpās bija 80 sēdvietas.

Kā stāsta kluba īpašnieks, ir demontēta un kā autentiska pārvesta uz jaunajām telpām kluba slavas siena ar daudzu blūza mūzikas stila slavenību autogrāfiem. Līdz ar paplašināšanos klubā tagad būs ne tikai blūzs, bet arī roks un džezs, būs iespēja padejot un pabūt grupu mēģinājumos, kā arī iecerēts demonstrēt filmas par blūza tēmu.

Klubs tiek veidots kā neliela izziņas vieta par blūza tapšanas vēsturi, attīstības gaitu, slavenākajiem blūzmeņiem. Būs arī dažādas relikvijas, plakāti ar pazīstamu blūzmeņu parakstiem, vitrīna ar piemiņas lietām un diskiem. Skatlogos tiks izvietoti autentiskie mūzikas instrumenti, uz kuriem spēlējušas slavenības. Klubam ir arī neliela banketzāle, no kuras var redzēt visu zālē notiekošo. Vasaras sezonā tiks atklāta āra terase.

«Bites blūza klubam» tagad ir četri līdzīpašnieki - sākotnēji kluba saimnieki bija uzņēmēji Ainārs Gulbis, Juris Savickis un Dailes Zigis, bet līdz ar pāriešanu uz jaunajām telpām trijotnei pievienojies uzņēmējs Gints Guks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu