Zatlers nevar garantēt 22 balsis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sarunas par jauno koalīciju nonākušas strupceļā. Visticamāk, šonedēļ tās nerezultēsies ar gala lēmumu. Sabiedrisko attiecību speciālists un politisko notikumu komentētājs Filips Rajevskis saskata, ka sarunās traucē partiju iekšējās pretrunas un nestabilitāte.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio atzina, ka problēmas ir kompleksas.

Lai gan politisko spēku sarunas notiek, tomēr tās traucē partiju iekšējās pretrunas. Frakcijas ir iekšēji nestabilas.

No vienas puses viņi runā, bet no otras puses nav pārliecības, ka tas, ko politiķis saka, ir segts ar balsīm.

Piemēram, Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis nevar garantēt, ka par viņu un "Saskaņas centra" (SC) koalīciju nobalsos visi 22 ZRP biedri. Tas, ka visi 22 biedri parakstījušies, ka balsos par šo koalīciju, negarantē, ka tā arī notiks. Kādam var "notrīcēt" roka pie balsošanas mašīnas.

Latvijā ne vien reiz vien bijuši gadījumi, kad valdībai pietrūkst kāda balss.

ZRP un SC koalīcija nelido, jo nav garantiju, ka pietiks balsu.

Neviens nevēlas caurkritienu, kas vienmēr ir psiholoģiski stiprs. Tas ir spēcīgs sitiens, pēc kura nelabi jūtas visi, arī vēlētāji.

Tādēļ politiķi vēlas rezervi un aicina koalīcijā arī "Vienotību" (V). Lai arī viņiem gribas portfeļus un nokļūt valdībā, jo no valdības pozīcijām veidot politiku ir daudz ērtāk, patīkamāk un efektīvāk, nekā sēžot opozīcijā.

Taču jautājums ir par zaudējumu-ieguvumu bilanci. Vai šai gadījumā V nezaudēs par daudz iekšēji, Rajevskis jautāja un atgādināja, ka V esošā "Pilsoniskā savienība" bija iestājusies pret SC koalīcijā.

Runā, bet bez rezultātiem

Portāls TVNET jau ziņojis, ka patlaban notiek politiķu sarunas par jauno valdību. Lai arī kopš vēlēšanām 17.septembrī jau pagājis diezgan ilgs laiks, partijas joprojām nav nonākušas pie gala lēmuma. Valsts prezidents Andris Bārziņš noteicis, ka politiķiem jāvienojas līdz šīs nedēļas beigām. Ja tas nenotiks, viņš uzņemsies iniciatīvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu