Rīgas "Dinamo" pēcspēles metienos zaudē SKA

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar zaudējumu otro izbraukuma sēriju pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā sāka Rīgas "Dinamo" hokejisti, kas Sanktpēterburgā ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās vietējai SKA komandai. Tas rīdziniekiem ir ceturtais zaudējums pēc kārtas.

(Papildināts viss teksts.)

Maču abas komandas sāka ļoti aktīvi un pirmajās minūtēs apmainījās ar vairākiem bīstamiem metieniem, tomēr vairāk darba bija SKA vārtsargam Iļjam Ježovam, kurš Sanktpēterburgas kluba vārtus sargā pirmo reizi šosezon.

Spraiga un interesanta cīņa turpinājās līdz pat pirmās trešdaļas vidum, kad pirmajiem vārtus gūt izdevās rīdziniekiem - pēc Miķeļa Rēdliha metiena ripa trāpīja pa slidu Spruktam un pēc rikošeta ielidoja SKA komandas vārtos. Mača galvenie tiesneši gan vēl devās uz nelielu apspriedi, tomēr ieskaitīja vārtus.

Pirmās trešdaļas 14.minūtē divu minūšu noraidījumu par rupjību izpelnījās Latvijas kluba aizsargs Kristaps Sotnieks, taču SKA hokejistiem neizdevās realizēt skaitlisko vairākumu, kaut mājinieki izveidoja vairākus bīstamus momentus pie Krista Holta sargātajiem vārtiem.

Turpinājumā spēles temps nedaudz kritās, un komandas samērā mierīgi sagaidīja pirmās trešdaļas beigas.

Otro trešdaļu SKA iesāka ļoti aktīvi un centās izlīdzināt rezultātu, tomēr "Dinamo" bez lielām kļūdām darbojās aizsardzībā un neļāva pretiniekiem gūt vārtus.

Mača 25.minūtē uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Miķelis Rēdlihs, taču mājiniekiem neizdevās realizēt šo vairākumu. Tomēr otrās trešdaļas vidū SKA komandai izdevās panākt savu, kad Makarovs ar spēcīgu un netveramu metienu vārtu augšējā stūrī izlīdzināja rezultātu.

Pēc gūtajiem vārtiem SKA hokejisti turpināja aktīvi uzbrukt rīdzinieku vārtiem, kas noveda pie tā, ka mača 31.minūtē "Dinamo" vēlreiz palika skaitliskajā mazākumā, kad divu minūšu noraidījumu saņēma Rodrigo Laviņš.

Šajā vairākumā laukuma saimnieki neko pārāk bīstamu Holta vārtu tuvumā neizveidoja, un rezultāts nemainījās. Atlikušajās otrās trešdaļas minūtēs nevienai komandai nebija izteikta pārsvara, tāpēc ļoti bīstamu momentu nebija un pirms pēdējām 20 minūtēm rezultāts saglabājās neizšķirts 1:1.

Jau trešās trešdaļas 59.sekundē "Dinamo" bija iespēja realizēt skaitlisko vairākumu, taču tajā viesi nespēja izveidot bīstamus metienus pa pretinieku vārtiem. Turpinājumā SKA komandas ofensīva kļuva arvien izteiktāka, bet vēl lielāka tā kļuva 47.minūtē, kad uz divām minūtēm atpūsties devās "Dinamo" uzbrucējs Džeimijs Lundmarks.

SKA vairākumā spēlēja ļoti aktīvi un radīja vairākas labas iespējas gūt vārtus, tomēr pārliecinoši spēlēja Holts, neļaujot rezultātam mainīties.

Mača turpinājumā SKA komandas spiediens uz pretinieku vārtiem kļuva arvien lielāks, taču Holts likvidēja visas briesmas savu vārtu tuvumā, bet 53.minūtē iespēja realizēt vairākumu bija "Dinamo" hokejistiem.

Vairākumā Latvijas klubam nebija pārāk daudz iespēju gūt vārtus, tomēr vienā no epizodēm Bjērnam Melīnam izdevās nonākt vienam pret SKA vārtiem, taču zviedru uzbrucējs nespēja izdarīt bīstamu metienu.

Spēles pamatlaika pēdējās četrās minūtēs SKA komandai bija liels pārsvars, taču teicamā Holta spēle neļāva mājiniekiem gūt vārtus, un cīņa turpinājās pagarinājumā.

Papildlaikā vairāk uzbruka SKA komanda, kas bija ļoti tuvu arī uzvaras vārtu gūšanai, taču rīdziniekus no vārtu zaudējuma glāba Holta pārliecinošais sniegums.

Pagarinājumā nevienai komandai neizdevās precīzs metiens, līdz ar to uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija.

Pēcspēles metienu sērijā uzvaru SKA hokejistiem nodrošināja Fjodorova precīzais metiens, kamēr "Dinamo" rindās savas iespējas neizmantoja Sprukts, Melīns un Aleksandrs Ņiživijs.

Rīgas "Dinamo" - Sanktpēterburgas SKA 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Jānis Sprukts (M. Rēdlihs) (11:05), 1:1 Igors Makarovs (Kļimenko) (28:23), 2:1 Fjodors Fjodorovs (65:00 pēcspēles metiens).

Metieni: 31 - 37

Soda minūtes: 8 - 4

Rīgas "Dinamo" komandas sastāvs

Vārtsargi: Kriss Holts (Māris Jučers).

Aizsargi: Sandis Ozoliņš, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs.

Uzbrucēji: Aleksandrs Ņiživijs, Frēdriks Vargs, Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts, Niklass Luseniuss, Džeimijs Lundmarks, Ainārs Podziņš, Andris Džeriņš, Juris Štāls, Bjērns Melīns, Miks Indrašis un Mārtiņš Cipulis.

"Dinamo" hokejisti otrajā izbraukumā devās bez trim pamatsastāva spēlētājiem - aizsarga Arvīda Reķa (smadzeņu satricinājums) un uzbrucējiem Ginta Meijas (pleca savainojums) un Ģirta Ankipāna (ribu plīsums).

Izsaukti Bukarts un Indrašis

Lai aizlāpītu iztrūkstošos robus, "Dinamo'' treneru korpuss no jaunieši komandas HK "Rīga" ir izsaucis Robertu Bukartu, bet no fārmkluba "Liepājas metalurga" ir izsaukts uzbrucējs Miks Indrašis.

Kopumā Peka Rautakallio ar palīgiem izbraukumā līdzi ņēmuši 24 hokejistus – 2 vārtsargi, 8 aizsargi un 14 uzbrucēji.

Līdzšinējās sešās spēlēs Rīgas "Dinamo" bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru, bet SKA piecos mačos guvusi četrus panākumus un vienā cīņā piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā.

Nākamo spēli "Dinamo" aizvadīs trešdien, kad spēkiem mērosies ar Maskavas "Spartak" vienību, bet izbraukuma sērijas turpinājumā paredzētas cīņas ar Čerepovecas "Severstaļ" un Čehovas "Vitjaz".

Rīgas "Dinamo'' minimālais uzdevums, ko kluba vadība izvirzīja 2011./2012. gada sezonā, ir iekļūšana Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu