"Nirvana" atgriežas Apvienotās Karalistes topā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Atzīmējot 20 gadadienu kopš Sietlas rokgrupas "Nirvana" albuma "Nevermind" izdošanas, pagājušonedēļ tika laists klajā šā diska jubilejas izdevums, kas Apvienotās Karalistes topā debitējis augstajā 5.vietā, ziņo "NME.com".

Atgādinām, ka pirmoreiz "Nevermind" tika izdots pirms 20 gadiem, 1991. gada 24. septembrī.

Tikmēr topa augšgalā iekārtojies savulaik par "jauno Džeimsu Blantu" dēvētais britu baltā soula dziedonis Džeimss Morisons (James Morrison) ar savu aktuālo studijas plati "The Awakening".

Pagājušās un aizpagājušās nedēļas līderi - Lestereas psihedēliskā deju roka kolektīva "Kasabian" studijas albums "Velociraptor!" un jaunā britu dziesminieka Edvarda Kristofera Šīrana (Ed Sheeran) debija - attiecīgi 2.un 3.pozīcijā.

Baltā soula dīvas Adeles albums "21" numur 4.

1990.gadu beigās populārie puiši - Marks Hopuss, Toms Delonge un Traviss Bārkers jeb poppanka grupa "Blink-182" pēc astoņu gadu pauzes atgriezušies ar jaunu albumu "Neighborhoods", kas topā debitē 6.vietā. Grupai panākumus nodrošināja viņu 1999. gada albums "Enema of the State" un 2001. gada "Take Off Your Pants and Jacket". Zināmu popularitāti izpelnījās arī 2003. gadā izdotais grupas vārdā nodēvētais albums.

"Nirvana"
"Nirvana" Foto: AP/ScanPix

Atkārtoti pārizdoti arī "Pink Floyd" ieraksti. Jaunus izdevumus ar remāsterētu skanējumu piedzīvojuši visi grupas albumi. Grupas slavenākais veikums, viens no visu laiku leģendārākajiem mūzikas ierakstiem "Dark Side of the Moon" (šonedēļ topā 11.vietā) piedzīvojis pat trīs dažādas versijas - parasto viena CD izdevumu, divu CD de luxe izdevumu, kurā DSOTM oriģinālais studijas materiāls papildināts ar vēsturisku koncertizpildījumu pilnā apjomā, un sešu disku komplektu ar diviem dažādiem miksējumiem, arhīva ierakstiem, koncerta ieskaņojumu, DVD un blu - ray diskiem, kā arī dažādiem piemiņas suvenīriem. DSOTM pieejams arī 180 gramu vinila skaņuplatē.

Britu meiteņu popgrupas "Girls Aloud" dalībnieces Nikolas Robertsas (Nicola Roberts) debijas solo albums "Cinderella's Eye" pirmajā nedēļā numur 17, Atlantas smagā roka grupa "Mastodon" ar "The Hunter" numur 19, bet Čikāgas alternatīvā kantriroka grupas "Wilco" jaunākais veikums "The Whole Love" numur 30.

Singlu konkurencē numur viens spāņu dīdžeja DJ Sak Noel asprātīgais "Loca People" (skat. video)

Top10 albumi

1. James Morrison - 'The Awakening'
2. Kasabian - 'Velociraptor!'
3. Ed Sheeran - '+'
4. Adele - '21'
5. Nirvana - 'Nevermind'
6. Blink 182 - 'Neighborhoods'
7. David Guetta - 'Nothing But The Beat'
8. Example - 'Playing In The Shadows'
9. Joe McElderry - 'Classic'
10. Bruno Mars - 'Doo Wops & Hooligans'


Top10 singli

1. Sak Noel - 'Loca People'
2. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - 'Moves Like Jagger'
3. Goo Goo Dolls - 'Iris'
4. Dappy - 'No Regrets'
5. One Direction - 'What Makes You Beautiful'
6. James Morrison - 'I Won't Let You Go'
7. Jason Derulo - 'It Girl'
8. Olly Murs feat. Rizzle Kicks - 'Heart Skips A Beat'
9. Pixie Lott - 'All About Tonight'
10. Bad Meets Evil feat. Bruno Mars - 'Lighters'


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu