Tiesā skatīs Flika strīdu ar TV3 par goda aizskārumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA. TVNET karikatūra

Rīgas apgabaltiesa 3.oktobrī paredzējusi apelācijas instancē izskatīt lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("AirBaltic") vadītāja Bertolta Flika prasību pret SIA "TV3 Latvija" ("TV3") par raidījuma "Nekā personīga" pirms dažiem gadiem izplatītajām ziņām, ka viņš nav īstais lidsabiedrības akciju pircējs un īpašnieks. Kā zināms, Flikam it kā piederošā ''Baltijas Aviācijas sistēmām'' (BAS), kura ir 47% "airBaltic" akciju turētāja, tikai daļēji pieder Flikam - puse no BAS akcijām ir ārzonā reģistrētas firmas pārvaldījumā. Tāpat nav skaidri zināms vai Fliks ir patiesais labuma guvējs "savai" BAS akciju daļai.

Fliks prasību pret telekompāniju, kā arī žurnālistiem Ilzi Jaunalksni un Jāni Krēvicu tiesā bija iesniedzis 2009.gada 8.jūlijā, lūdzot atzīt par godu un cieņu aizskarošām raidījumā izskanējušās ziņas, kā arī no "TV3" piedzīt 1000 latu morālā kaitējuma kompensāciju. No Jaunalksnes tika lūgts piedzīt 50 000 latu kompensāciju, un tikpat daudz Fliks lūdza piedzīt no Krēvica.

Tagad ir zināms, ka Fliks nav BAS piederošo "airBaltic" patiesais labuma guvējs

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 2010.gada 5.maijā Flika prasību daļēji apmierināja, atzina nepatiesām, kā arī godu un cieņu aizskarošām ziņas, ka Fliks "nav īstais "airBaltic" akciju pircējs un īpašnieks". Tās tika uzdots atsaukt.

Tiesa no telekompānijas piedzina 1000 latu kompensāciju, kā arī 1000 latu kompensācija tika piedzīta no žurnālistes Jaunalksnes.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas apgabaltiesas kancelejas vadītājs Ingars Sprukts, apelācijas sūdzības par šo Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas spriedumu iesniegusi "TV3" un Jaunalksne. Apelācijas kārtībā apgabaltiesa Flika prasības lietu plānojusi izskatīt pirmdien, 3.oktobrī, plkst.12.30, liecina Latvijas tiesu interneta portālā pieejamā informācija.

Šlesers 2009.gada pavasarī noslēdz valstij neizdevīgo līgumu

Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības slēgtajā sēdē 2008.gada nogalē tika nolemts, ka Latvijas valsts atsakās no kapitāldaļu pirmpirkuma tiesībām "airBaltic", un tās nopirka Fliks. Tomēr raidījumam kļuva zināms, ka īstais pircējs nav Fliks, jo viņam tādas naudas tobrīd nebija.

Kā ziņots, nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akcionāru sapulcē izsludināts pārtraukums līdz 4.oktobrim. Aviokompānijas akcionāru sapulci turpinās pēc tam, kad starp akcionāriem - valsti un ''Baltijas Aviācijas sistēmām'' (BAS) - tiks parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai un Latvijas valsts un BAS varētu lidsabiedrībā ieguldīt 153 miljonu eiro (107,1 miljonu latu), ar nosacījumu, ka Flika vietā tiek iecelts labāks nacionālas aviokompānijas pārvaldnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu