Zigmars Liepiņš atgriežas Latvijas koncertdzīvē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rūta Kalmuka (F64).

Nākamgad viens no izcilākajiem latviešu mūsdienu komponistiem – Zigmars Liepiņš svinēs savu 60. dzimšanas dienu un par godu apaļajai gadskārtai notiks koncerti ''Zigmars Liepiņš. ''Atgriešanās''''.

Koncertos komponists uz skatuves aicinās savu leģendārāko dziesmu dažādu paaudžu izpildītājus. Igo, Ieva Kerēvica, Ginta Krievkalna, Dāvids Kalandija, Dons, Zane Dombrovska, Aivars Brīze un citas jaunās zvaigznes un skatuves leģendas dziedās gan populārākās komponista estrādes dziesmas, gan skaņdarbus no rokoperas ''Lāčplēsis'', muzikālās drāmas ''Adata'', izrādēm ''Vadonis'' un "Kapteiņa stāsti'', operas ''Parīzes Dievmātes katedrāle" kā arī kinofilmas ''Vajadzīga soliste!''. Par īpašu notikumu Latvijas kultūras dzīvē solās kļūt arī komponista dzīvesbiedres, dziedātājas Mirdzas Zīveres līdzdalība šajos koncertos.

''Man īpaši nepatīk svinēt dzimšanas dienas, tomēr ''60'' ir skaitlis, pie kura ir vērts atskatīties uz paveikto,''

par iecerētajiem koncertiem saka Zigmars Liepiņš. ''Nosaukums ''Atgriešanās'' šiem koncertiem nav nejaušs – tas ir simbolisks, jo sevī apvieno gan rokoperas ''Lāčplēsis" slavenākās dziesmas nosaukumu, gan manu un Mirdzas īslaicīgo atgriešanos koncertdzīvē."

Tiesa gan, komponists uzsver, ka pēc šiem jubilejas koncertiem ar aktīvu koncertdarbību aizrauties viņš neplāno. ''Mani šobrīd saista lielformāta darbi, tādēļ plānotie koncerti drīzāk būtu uztverami kā izņēmums, nevis likumsakarība,'' piebilst Liepiņš.

Koncerti:

2012. gada 19. augustā pl. 19.00 Liepājas Olimpiskajā centrā

2012. gada 23. augustā pl. 20.00 Dzintaru koncertzālē

2012. gada 26. augustā pl. 19.00 Jēkabpilī, Krustpils Salas estrādē

Biļetes www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu