NA līderis Bērziņš ZRP rīcību uzskata par liekulīgu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zatlera Reformu partijas (ZRP) valdes lēmums aicināt valdībā "Saskaņas centru" (SC) norāda uz liekulību, vienlaikus aizstāvot tiesiskumu un aicinot valdībā partiju, kas 10.Saeimas laikā palīdzēja šo tiesiskumu graut, uzskata Nacionālās apvienības līderis Gaidis Bērziņš.

Bērziņa paziņojumā norādīts, ka ZRP sākusi bīstamu spēli ar Latvijas valsts nākotni.

"Piesedzot savu lēmumu ar argumentu mazināt sabiedrības etnisko sašķeltību, ZRP uz spēles ir likusi Latvijas ģeopolitiskā kursa maiņu. Taču atdodot savas balsis par ZRP, vēlētājs nedeva mandātu šai partijai kopā ar SC mainīt valsts pašreizējo rietumniecisko ģeopolitisko kursu par labu Austrumu virzienam," norādījis Bērziņš.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs uzskata, ka, paņemot valdībā SC, Valdim Dombrovskim šajā lielajā koalīcijā kā "Vienotības" premjeram būtu atvēlēta tikai formāla valdības vadītāja loma. Savukārt, ja valdība tiks veidota kopā ar Nacionālo apvienību, tā būs garantija, ka Dombrovskis kā premjerministrs varēs turpināt jau līdz šim iesākto politisko kursu.

Apvienība aicina "Vienotību" saglabāt stingru nacionālo nostāju un sekot tās sastāvā ietilpstošās "Pilsoniskās savienības" jau iepriekš pieņemtajam lēmumam valdību veidot "Vienotībai", ZRP un Nacionālajai apvienībai.

Jau vēstīts, ka ZRP valde nolēmusi par trešo koalīcijas partneri izvēlēties SC un aicina Valdi Dombrovski ("Vienotība") turpināt vadīt valdību. SC atzinīgi novērtējis ZRP lēmumu un ir gatavs runāt par atbalstu Dombrovskim.

"Vienotības" valde par šo jautājumu lems pirmdien, taču politiskā spēka līderi pārsvarā sliecas atbalstīt valdību ar Nacionālo apvienību, nevis SC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu